Connect with us

Hirdetés

technokrata

A MÁV is lépést tart a korral, már saját messenger chatbotjuk is van!

App

A MÁV is lépést tart a korral, már saját messenger chatbotjuk is van!

A MÁV is lépést tart a korral, már saját messenger chatbotjuk is van!

Sihuhunak hívják, és sokkal könnyebb kezelni, mint az elvira-t vagy a máv-startot, legalábbis telefonról

Közel egy hónapja robbant be a köztudatba a Sihuhu messenger bot, és mára több ezer aktív felhasználóval büszkélkedhet. Akár kedélyesen el is cseveghetünk a robottal, de a legfőbb funkciója a MÁV menetrendekben történő keresés megkönnyítése.

sihuhu-woman-hand-1

Az alkalmazás nélkülözhetetlen azok számára, akik sűrűn veszik igénybe a Magyar Államvasutak szolgáltatásait. A Facebook messengeren keresztül elérhető alkalmazás rengeteg izgalmas lehetőséget nyújt a felhasználók számára, például az egyes vonatutakat lementhetik kártyaként a beszélgetésbe, a saját naptárukba vagy akár elküldhetik közvetlenül az ismerőseiknek is. Az út adatlapján folyamatosan követhető a vonat és az utazás minden információja. Nincs szükség alkalmazás letöltésére, elérhetjük a funkciókat mobilon a Messenger alkalmazásban, számítógépen pedig a Facebookon keresztül.

sihuhu-man-hand

A bot nagyon kedves és udvarias, igyekszik minden kérdésre a legjobb tudása szerint válaszolni.

Természetesen megvannak a beszélgetés korlátai, de érdekes érzés egy programkódot faggatni, hogy milyen napja volt. A fejlesztők szerint a keresés után sokan maradnak társalogni a SIHUHU-val.

Ha ki szeretné próbálni a Messengeres menetrendes chatrobotot, akkor számítógépről kell megnyitni ezt az oldalt vagy mobilról a Messenger alkalmazás (ismerős)kereső sávjába beírni a nevét: Sihuhu. Később ugyanígy, (az ismerősei között) keresve találhat rá, ha éppen szüksége van menetrend információkra.

A fejlesztő RoboRobo azt ígéri, közösségi projektként tekintenek a Sihuhura, ahol a felhasználók igényei szerint fognak formálódni az új funkciók.

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés