Connect with us
Hirdetés

technokrata

Tojással dobálja a rosszul szavalót a virtuális Petőfi Sándor

App

Tojással dobálja a rosszul szavalót a virtuális Petőfi Sándor

Tojással dobálja a rosszul szavalót a virtuális Petőfi Sándor

VR technológiával eredhetünk a költő nyomába Bács-Kiskun vármegyében

VR-technológia segítségével idézik meg Petőfi Sándor életét és munkásságát Bács-Kiskun vármegyében.

A programon a költő útját lehet végigjárni a Pilvax kávéháztól egészen a Landerer nyomdáig, miközben játékos formában tanulhatnak a résztvevők. A tavaszi és nyári szezonban a vármegye több településén is ki lehet próbálni a virtuális túrát a Mesebusznál, illetve az év második felétől Nemesnádudvaron a Bor Bagolyban.

2023. január 1-jén ünnepeltük hazánk egyik legnagyobb költője és Bács-Kiskun vármegye legjelentősebb alakja, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját.

Moiskó Csilla, a Petőfi-emlékév ötletadója elmondta, a VR-technológia megalkotásával az volt, a céljuk, hogy igazi élménnyé tegyék Petőfi Sándor munkásságát.

„A program megalkotása során törekedtünk arra, hogy hiteles történelmi információkat és adatokat adjunk át a játékok segítségével, ugyanakkor vicces, és a modern élettel összekapcsolt mechanizmust is használunk”

– mondta Moiskó Csilla, a Bács-Kiskun vármegyei identitáserősítés menedzsere.

Az idei évben újra indul a „Mesebusz”, amely körbe járja a vármegye településeit, így már fesztiválokon, iskolákban és egyéb szabadidős programokon is elérhetővé válik a virtuális túra. Az év második felétől a nemesnádudvari a Bor Bagoly nevű présházban lehetett kipróbálni a VR szemüveget.

Interaktív, fejlesztő játékok a kicsik és nagyok számára

A VR – azaz virtuális valóság – szemüveg segítségével hat darab interaktív játékot is kipróbálhatunk, amely nem csak reakcióra ösztönzi a játékosokat, hanem közben fejleszti is őket.

„Az egyik kedvenc játékunkban a Landerer nyomda gépe meghibásodik, és szétszórja a Nemzeti Dal lapjait, amelyet a játékosnak kell a helyes sorrendben visszahelyeznie”

– mesélte a Petőfi-emlékév ötletadója, majd hozzátette, nem csak a felnőttekre és a nagyobbakra, hanem a kisebb gyermekekre is gondoltak a játékok kialakítása során.

„A kisebbek számára kiváló játék lehet a kifestő, ahol tíz darab fekete-fehér kontúros festővászonból válogathatnak, melyeken a költőhöz köthető események, vagy éppen a versei jelennek meg. Ezeket a vásznakat régiókra osztottan lehet kiszínezni”

– tette hozzá.

Egy játék, ahol Petőfi Sándor tojással dobál

A szavalós játék során egy digitális zsűri néz szembe velünk, köztük maga a költő, Petőfi Sándor, aki a rossz teljesítmény során viccesen tojással dobálja meg a színpadon állót.

A játékos választhat magának a különböző hosszúságú és témájú versek közül, a lényeg az, hogy eltalálja a megfelelő ritmikát a szavalás során.

„A zsűri adhat pozitív vagy negatív visszajelzést eredménytől függően. Ha a játékosnak sikerült az adott verset a megfelelő ritmikában elszavalni, akkor tapssal és magas pontszámmal jutalmazzák, ha viszont nem ítélik elég jónak, megdobálják tojással”

– mesélt a játékról Moiskó Csilla.

360 fokos filmben követhetjük Petőfi lábnyomait

A játékok mellett egy 360 fokos film is készült, amelyben olyan helyszíneken járhatunk Bács-Kiskun vármegyén belül, ahol Petőfi Sándor járt élete során.

„A filmben megelevenednek helyszínek, ahol a legendás költő valamilyen formában otthagyta lábnyomát, ám most a modern kori Petőfi Sándorunk látogat el Szalkszentmártonra, Kiskőrösre és Kiskunfélegyházára is”

– mondta Moiskó Csilla.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés