Connect with us

Hirdetés

technokrata

A magyar fejlesztésű Chameleon Smart Home segít a hotelek okosításában is

hotelify

App

A magyar fejlesztésű Chameleon Smart Home segít a hotelek okosításában is

A magyar fejlesztésű Chameleon Smart Home segít a hotelek okosításában is

Check in és asztalfoglalás mobilról – már elérhető a Hotelify app, az első okosotthon-szolgáltatásokkal kombinált komplex szállodaüzemeltető rendszer

A Smart Hotel Solution Zrt., a rendszerfüggetlen okosotthon-szakértő Chameleon Smart Home stratégiai partnere bemutatta a kifejezetten szállodák számára fejlesztett, okosotthonnal kombinált komplex szállodaüzemeltető rendszert.

A Hotelify okoshotel-applikáció, amely az App Store és a Google Play felületein is elérhető, lefedi a szállodai tartózkodás teljes folyamatát a foglalástól a távozásig. A Hotelify segíti a vendégeket, hogy mobiltelefonjukon keresztül elérjék a szállodák szolgáltatását, az üzemeltetőket pedig abban támogatja, hogy komoly digitalizációt és hatékonyságnövelést hajthassanak végre a költséghatékonyabb és professzionálisabb hotelüzemeltetés érdekében.

Az okoshotelek piaca az elmúlt időszakban is dinamikus növekedést mutatott, előrejelzések szerint pedig robbanásszerű növekedés várható a következő években. A Smart Hospitality Market felmérése szerint a piac értéke a 2022-es 13,6 milliárd dolláros értékről 2026-ra eléri a 49,9 milliárd dolláros értéket. A szállodák több mint 40%-a tervezi a közeljövőben okostechnológiák bevezetését a vendégélmény javítása érdekében. E trendek  segítik a márkák megkülönböztetését és megerősítését az iparágon belül.

„A szállodaipar igényeit felmérve célunk az volt, hogy a lakóotthonok és a társasházak után az elérhető legfejlettebb technológiák felhasználásával újabb területeket hódítsunk meg, és a hotelek számára is elérhetővé tegyük innovatív okosmegoldásainkat. A Hotelify hozzájárul a vendégélmény növeléséhez úgy, hogy gyorsabb és hatékonyabb kommunikációt biztosít, emellett segíti az igényekhez igazodó humánerőforrás-menedzsmentet és ezzel az üzemeltetési költségek csökkentését, a professzionális hotelüzemeltetés jegyében”

– fejtette ki a szolgáltatás kapcsán Szarvas Péter, a Chameleon Smart Home alapító-tulajdonosa.

Mitől lesz okos egy hotel?

A Hotelify mobilapplikációban több mint száz funkció érhető el. Ezek közé tartoznak az okosotthon-megoldásokra épülő okosszoba-technológiák (pl. okosvilágítás és -klímavezérlés), a digitális szolgáltatások és kommunikáció (különböző szállodai szolgáltatások telefonról való megrendelése és nyomon követése, chat), érintésmentes szolgáltatások (express check-in és check-out, digitális kulcsok), a fenntarthatóság és energiahatékonyság (energiatakarékos berendezések és világítás, intelligens energiafelhasználást monitorozó és optimalizáló rendszerek), valamint az adatok és az analitika teljes körű használata.

Hotelify: Magasabb vendégélmény – költséghatékony szállodaüzemeltetés

A magyar fejlesztők applikációja az első magas komplexitású, mobiltelefonon keresztül elérhető szállodai fejlesztés. A vendégek érkezésük előtt letölthetik az applikációt, amelynek számos kényelmi funkciója teszi egyszerűbbé a szállodai adminisztrációt és könnyebbé a szolgáltatások igénybevételét a szerződött partnerek hoteleiben. A Hotelify használatával elérhető szolgáltatások lefedik az okosszobai funkciókat is. Többek között az expressz check-in/check-out, emellett olyan széleskörű F&B funkciók, mint az asztalfoglalás, is elérhetők. Az alkalmazás használatával konkrét rendeléseket lehet leadni mobilról; foglalhatunk masszázsidőpontot, hívható a szobaszerviz, nyugágyunkhoz rendelhetjük a pincért, de akár takarítási igényünket is könnyen be lehet jelenteni. Emellett egyszerűbbé válik a hibák bejelentése és a recepcióval való kapcsolattartás is, amelyre chat formájában nyílik mód. Az innovatív okosszolgáltatások, mint a jogosultságok mentén szabályozható beléptetés, valamint a világítás mellett a fűtés-, hűtés- és árnyékolásvezérlés mind a rendszer részét képezik.

Növekvő érdeklődés és bővülő partnerhálózat

Az értékesítés februárban indult. A partnerhálózat kiépítése érdekében jelenleg fontos piaci szereplőkkel tárgyal a Hotelify applikáció kifejlesztője, a Smart Hotel Solution Zrt., amely a koncepció megálmodójaként a fejlesztés mellett a termék forgalmazásával és értékesítésével is foglalkozik. A magyarországi magánbefektetők által 2021-ben alapított cég több hazai szolgáltatóval már a szerződések véglegesítésénél tart, így rövidesen a vendégek is egyre több helyen találkozhatnak már vele.

Chameleon-megoldások lakásokba, társasházakba és hotelekbe is

A Hotelify hardveres okosmegoldásaiért a rendszerfüggetlen okosotthon-szakértő, a a Smart Hotel Solution stratégiai együttműködő partnereként a Chameleon Smart Home Nyrt. felel. A 2023. februártól a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Xtend piacán regisztrált vállalkozás tavaly elindított kanadai terjeszkedésének motorját jelentő, társasházak számára kifejlesztett UpHome megoldását Dubajban a Middle East Energy energetikai konferencián is bemutatták, emellett pedig a Metrodommal kötött együttműködés keretében 2028-ig 1200 Metrodom-lakásba építik be. A cég ezzel a lépésével a szállodapiac felé is nyitott, aminek révén további értékesítési lábbal erősítette piaci pozícióját.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés