Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a Samsung One UI 5.1 szoftverfrissítés

one ui

App

Megjelent a Samsung One UI 5.1 szoftverfrissítés

Megjelent a Samsung One UI 5.1 szoftverfrissítés

A szoftverfrissítés új funkciókat is biztosít azoknak a Galaxy felhasználóknak, akik több kreativitást, személyre szabhatóságot és kényelmet keresnek mobiljukban.

A Samsung Electronics bejelentette, hogy a Galaxy S23 szériával egyidejűleg bemutatott One UI 5.1 szoftverfrissítést számos korábbi készülékére is kiterjeszti, így a Galaxy S22, S21 és S20 széria, valamint a Galaxy Z Fold4 és Z Flip4 okostelefonok esetében is elérhetővé válik.

A One UI 5.1 frissítésnek köszönhetően a felhasználók egy vizuálisan még vonzóbb kezelőfelülettel és számos új funkcióval találkozhatnak, amelyek több lehetőséget biztosítanak a kreativitás kifejezésére, miközben a kényelmesebb felhasználói élmény érdekében még inkább személyre szabhatóbbá válnak az eszközök.

„A One UI 5.1 a legújabb bizonyítéka a Samsung elkötelezettségének, miszerint a vállalatunk számára fontos, hogy a Galaxy felhasználók a lehető legrövidebb időn belül érhessék el újításokat” – mondta Janghyun Yoon, a Samsung Szoftverekért felelős csapatának vezetője és alelnöke. – Az elmúlt hetekben szorosan együttműködtünk szolgáltatóinkkal és partnereinkkel annak érdekében, hogy a Galaxy S23 széria bemutatását követő néhány héten belül, világszerte elérhető legyen a One UI 5.1 szoftverfrissítés számos Galaxy okostelefonon és tableten.”

Professzionális kameraminőség és egy hangulatosabb Galéria

A One UI 5.1 továbbfejleszti azokat a kamerafunkciókat, amelyeket nemrégiben a Galaxy S23 széria érkezése során jelentett be a Samsung. A Galaxy Kamera alkalmazás részeként elérhető Profi RAW funkcióival a felhasználóknak több lehetőségük nyílik professzionális fotók készítésére. A „Több” ikonra kattintva a fényképezés során akár „raw” formátumban is kiváló minőségű képeket készíthetnek. Emellett, a továbbfejlesztett mesterséges intelligencia alapú Képfeljavító a fényerő korrigálásával automatikusan átdolgozza a kép rossz minőségű részleteit, amelyet az adott képkockák finomításával és színkorrekciókkal hoz helyre akár ellenfényben is. Sőt, a nemkívánatos árnyékok és tükröződések eltávolíthatóvá válnak a tökéletes fotó érdekében.

Az új navigációs fejlesztéseknek köszönhetően még könnyebben megtalálhatók a fényképek a Galéria alkalmazásban, és egyszerűbbé válik a megosztható családi albumok létrehozása is. A felhasználó a képen szereplő személy arcára koppintva további képeket találhat meg róla eszközén, a Galéria alkalmazás javaslatot tesz a családtagokról készült fényképek hozzáadására a családi fotóalbumokhoz.

Egyedülálló és személyre szabott felhasználói élmény

A One UI 5.1 számos új és izgalmas funkciót kínál, amelyek lehetővé teszik a mobilélmény szinte minden aspektusának finomhangolását – a megjelenéstől kezdve a kommunikáción át egészen a használatig. A Samsung funkciók terén bemutatott újdonságai elemzik a készülék használatát, amelyek alapján tippeket ad felhasználóinak. Az új dinamikus időjárás widget például elemzi az aktuális helyzetet, és az adott időjárási viszonyhoz szabja megjelenését. A különböző Üzemmódok és rutinok egyaránt kibővültek, így az egyéni háttérképekkel, csengőhangokkal, az érintésérzékenység, valamint a betűtípusok beállításával még inkább személyre lehet szabni az egyes tevékenységeket.

A One UI 5.1 továbbfejleszti az „Intelligens javaslatok” widgetet is, amely a Spotify dalok és lejátszási listák ajánlását hangolja a felhasználók tevékenységeihez, legyen szó utazásról vagy épp pihenésről.

Még nagyobb összekapcsolhatóság a Galaxy ökoszisztémában

A Samsung a One UI-jal és funkcióival nagyobb integrációt és kapcsolódási lehetőséget biztosít a  mobil ökoszisztémában. A felhasználók ezt az összekapcsolt élményt mobiltelefonjukon és számítógépükön keresztül is megtapasztalhatják a Galaxy tabletek és az okostelefonok között kibővített Multivezérlésnek köszönhetően. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az egeret, billentyűzetet vagy trackpadet ne csak a Galaxy táblagépükkel, hanem mostantól bizonyos Galaxy telefonokkal is megosszák, így zökkenőmentesen másolhatnak és illeszthetnek be szöveget, illetve húzhatnak át képeket egyik készülékről a másikra – csak úgy, mintha mindezt ugyanazon az eszközön végeznék el. Továbbá a Windows-kapcsolat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Samsung Internet segítségével a telefonjukon böngészve számítógépükön folytassák a zökkenőmentes internetezést ugyanazokon az oldalakon. Ezeket az weboldalakat akár egyik eszközről a másikra áthelyezve is meg lehet nyitni, ami nagyban megkönnyíti a mindennapi életet.

Elérhetőség

A One UI 5.1 szoftverfrissítés a Samsung Galaxy S22 sorozat, Z Fold4, Z Flip4, S21 sorozat és S20 sorozat készülékek számára lesz először elérhető. A további Galaxy készülékekre, köztük a Galaxy Z Fold3-ra és a Z Flip3-ra vonatkozó szoftverfrissítések a következő hetekben lesznek elérhetők.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés