Connect with us

8 tipp a Samsung Galaxy S8-hoz

img_20170329_181358

SmartPhone

8 tipp a Samsung Galaxy S8-hoz

8 tipp a Samsung Galaxy S8-hoz

Érdemes ezt a pár hasznos tanácsot megfogadni, sokban megkönnyítheti a dolgunkat

A Samsung Galaxy S8 nemrégiben került az üzletek polcaira, ami jelenleg az egyik legjobb mobil a piacon. Mivel egyre több mindent tudnak az okostelefonok, ezért érdemes utánanézni, milyen lehetőségeket is nyújtanak, illetve mik azok a hasznos funkciók, melyek számunkra is érdekesek lehetnek. A következőkben 8 olyan dolgot nézünk meg, melyek megfelelnek az előbb említett feltételeknek.

screen_shot_2017-03-29_at_17-35-22

Állítsuk be az összes feloldás funkciót

Az S8 ujjlenyomatolvasója nincs a legkézenfekvőbb helyen ugyebár (kamera mellett jobbra), ezért érdemes az összes lehetőséget kihasználni, hiszen ebben a készülékben már van írisz szkenner, és arcfelismerő funkció is! Ha éppen nem esik kézre az ujjlenyomat olvasó, bármikor helyettesíthető ezekkel a funkciókkal. Természetesen a régi pattern-es feloldás és pin-kód is lehetséges, de azért az előzők sokkal modernebbek.

Változtassuk meg a “képernyőgombok” helyzetét

Természetesen csak akkor, ha a kényelem úgy kívánja, egyébként az általános sorrendben van elhelyezve a 3 alsó gomb, amely először ezen a készüléken virtuális (eddig fizikai volt ugyebár). A beállításokban a navigációs sávnál megtaláljuk ezt a lehetőséget, utána meg egyszerűen kedvünk szerint változtathatjuk a sorrendet.

Kapcsoljuk be az Edge értesítéseket

Nem ez az első Edge-el rendelkező készülék, viszont természetesen ez a legfejlettebb ezen a téren. Tudjuk állítani mindkét oldal fényerejét, illetve azt is, hogy világosabban villanjon meg, ha épp értesítést kapunk. Ez például alapból nincs beállítva, nekünk kell kézileg bekapcsolni a beállításokban.

Állítsuk be a képernyő felosztását

Itt a rács felosztására gondolunk, ez szinte mindegyik androidos rendszerben, illetve laucher-ben megtalálható, de érdemes ezt is testre szabni. Hány ikon férjen el függőlegesen/vízszintesen, illetve legyenek e feliratok az ikonokhoz stb.

and-this-is-the-galaxy-s8-plus-which-has-a-62-inch-amoled-display

Váltsunk témát

Mármint a készüléken belül lehet választani más témát, ha az aktuális nekünk nem tetszik annyira. Egyre több lehetőség van a beépített funkcióknál, de ha ez a pár opció nem nyerte el a tetszésünket, akkor könnyedén letölthetünk szinte bármit a Play áruházból.

Állandóan bekapcsolt képernyő

Választhatjuk ezt is, ha van elég lehetőségünk tölteni a készüléket. Az alvó állapot helyett kiválaszthatjuk miket mutasson a készülék, gondolok itt időre, időjárásra, töltöttségre, értesítésekre stb. Ezeket is tetszés szerint lehet optimalizálni.

Használjuk a Samsung Pay-t

Bankkártya és PayPass helyett fizethetünk már a telefonunkkal is, a Samsung Pay szolgáltatás segítségével. Ráadásul ha ezt a szolgáltatást aktiváljuk, és összekötjük bankszámlánkkal, csomó bónuszt is kapunk a Samsungtól!

Készítsünk képernyőfotót

Ez sem új, de cserébe nagyon hasznos, ha hirtelen valamit meg kell örökítenünk, ami a képernyőnkön történik. Mivel itt már nincs fizikai gomb, ezért máshogy történik a képernyőfelvétel, mint a régebbi készülékeken. A legegyszerűbb, ha a bekapcsoló gombot és a hangerőcsökkentést egyszerre megnyomjuk. Miután elkészült a kép, elmenthetjük, megoszthatjuk stb. Ha ez nem tetszik hozzárendelhetünk kézmozdulatot is, de az nem mindig szokott beválni, illetve használhatjuk az Edge erre kialakított funkcióját is.

 

Forrás: TheVerge

További SmartPhone

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő