Connect with us

Hirdetés

technokrata

8 tipp a Samsung Galaxy S8-hoz

SmartPhone

8 tipp a Samsung Galaxy S8-hoz

8 tipp a Samsung Galaxy S8-hoz

Érdemes ezt a pár hasznos tanácsot megfogadni, sokban megkönnyítheti a dolgunkat

A Samsung Galaxy S8 nemrégiben került az üzletek polcaira, ami jelenleg az egyik legjobb mobil a piacon. Mivel egyre több mindent tudnak az okostelefonok, ezért érdemes utánanézni, milyen lehetőségeket is nyújtanak, illetve mik azok a hasznos funkciók, melyek számunkra is érdekesek lehetnek. A következőkben 8 olyan dolgot nézünk meg, melyek megfelelnek az előbb említett feltételeknek.

screen_shot_2017-03-29_at_17-35-22

Állítsuk be az összes feloldás funkciót

Az S8 ujjlenyomatolvasója nincs a legkézenfekvőbb helyen ugyebár (kamera mellett jobbra), ezért érdemes az összes lehetőséget kihasználni, hiszen ebben a készülékben már van írisz szkenner, és arcfelismerő funkció is! Ha éppen nem esik kézre az ujjlenyomat olvasó, bármikor helyettesíthető ezekkel a funkciókkal. Természetesen a régi pattern-es feloldás és pin-kód is lehetséges, de azért az előzők sokkal modernebbek.

Változtassuk meg a “képernyőgombok” helyzetét

Természetesen csak akkor, ha a kényelem úgy kívánja, egyébként az általános sorrendben van elhelyezve a 3 alsó gomb, amely először ezen a készüléken virtuális (eddig fizikai volt ugyebár). A beállításokban a navigációs sávnál megtaláljuk ezt a lehetőséget, utána meg egyszerűen kedvünk szerint változtathatjuk a sorrendet.

Kapcsoljuk be az Edge értesítéseket

Nem ez az első Edge-el rendelkező készülék, viszont természetesen ez a legfejlettebb ezen a téren. Tudjuk állítani mindkét oldal fényerejét, illetve azt is, hogy világosabban villanjon meg, ha épp értesítést kapunk. Ez például alapból nincs beállítva, nekünk kell kézileg bekapcsolni a beállításokban.

Állítsuk be a képernyő felosztását

Itt a rács felosztására gondolunk, ez szinte mindegyik androidos rendszerben, illetve laucher-ben megtalálható, de érdemes ezt is testre szabni. Hány ikon férjen el függőlegesen/vízszintesen, illetve legyenek e feliratok az ikonokhoz stb.

and-this-is-the-galaxy-s8-plus-which-has-a-62-inch-amoled-display

Váltsunk témát

Mármint a készüléken belül lehet választani más témát, ha az aktuális nekünk nem tetszik annyira. Egyre több lehetőség van a beépített funkcióknál, de ha ez a pár opció nem nyerte el a tetszésünket, akkor könnyedén letölthetünk szinte bármit a Play áruházból.

Állandóan bekapcsolt képernyő

Választhatjuk ezt is, ha van elég lehetőségünk tölteni a készüléket. Az alvó állapot helyett kiválaszthatjuk miket mutasson a készülék, gondolok itt időre, időjárásra, töltöttségre, értesítésekre stb. Ezeket is tetszés szerint lehet optimalizálni.

Használjuk a Samsung Pay-t

Bankkártya és PayPass helyett fizethetünk már a telefonunkkal is, a Samsung Pay szolgáltatás segítségével. Ráadásul ha ezt a szolgáltatást aktiváljuk, és összekötjük bankszámlánkkal, csomó bónuszt is kapunk a Samsungtól!

Készítsünk képernyőfotót

Ez sem új, de cserébe nagyon hasznos, ha hirtelen valamit meg kell örökítenünk, ami a képernyőnkön történik. Mivel itt már nincs fizikai gomb, ezért máshogy történik a képernyőfelvétel, mint a régebbi készülékeken. A legegyszerűbb, ha a bekapcsoló gombot és a hangerőcsökkentést egyszerre megnyomjuk. Miután elkészült a kép, elmenthetjük, megoszthatjuk stb. Ha ez nem tetszik hozzárendelhetünk kézmozdulatot is, de az nem mindig szokott beválni, illetve használhatjuk az Edge erre kialakított funkcióját is.

 

Forrás: TheVerge

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés