Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sony bemutatja az új Xperia 1V okostelefont

xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az új Xperia 1V okostelefont

A Sony bemutatja az új Xperia 1V okostelefont

Az újonnan kifejlesztett képérzékelő és az Alpha™ sorozat technológiája lehetővé teszi, hogy lenyűgöző portrékat lehessen készíteni pontos színekkel, nappal és éjjel egyaránt.

A Sony bemutatja az Xperia 1 V-t, a világ első olyan zászlóshajó okostelefonját, amely egy újonnan kifejlesztett, 2 rétegű Transistor Pixellel ellátott, egymásra épülő CMOS képérzékelővel van felszerelve.

Az Xperia 1 V rendelkezik a Sony csúcstechnológiájával, amely megfelel az alkotók magas szintű igényeinek, ugyanakkor támogatja a jövő alkotóit, akik büszkén szeretnék felvenni vagy átadni tartalmaikat.

“Ügyfeleink igényei mindig a termékfejlesztésünk előterében állnak, és az Xperia 1 V-tel az alkotás lehetőségei mind a fotók, mind a videók terén határtalanok”

– mondja Gildas Pelliet, a Sony Europe IP&S vezetője –

“Okostelefonjaink zászlóshajójaként az Xperia 1 V a tartalomkészítés, a megtekintési élmény, a játékteljesítmény, az akkumulátor élettartama és a hangképességek új szintjét teszi lehetővé”.

Tartalomrögzítés magasabb szinten

Az Xperia 1 V magasabbra teszi a lécet az újonnan kifejlesztett képérzékelővel, amely gazdag színeket és textúrákat jelenít meg az emberekről, tájakról és jelenetekről még sötét helyeken is. Az előző modellhez képesti körülbelül kétszeresére nőtt a gyenge fényviszonyoknál nyújtott teljesítmény és az Xperia 1 V nagy sebességű, több képkockás átfedéses feldolgozási technológiájának köszönhetően szélesebb dinamikatartományú, a full-frame kamerákéval egyenértékű, zajálló fotók készítésére nyílik lehetőségii. Az Xperia 1 V hátlapján található 24 mm-es objektív egy 2 rétegű, Transistor Pixelekkel egymásra épített “Exmor T for mobile” CMOS képérzékelővel van felszerelve, amely körülbelül 1,7-szer nagyobb, mint a korábbi képérzékelő. Emellett a 85-125 mm-es (F2,3-F2,8) optikai zoomobjektív fényes portrékat tesz lehetővé kis torzítással.

A filmesek által ismert S-Cinetone a mobilhoz lett kialakítva és telepítve. Mivel az emberi bőr textúrája felvételkor gyönyörűen kifejezhető, így színminősítés nélkül is lenyűgöző filmes képként rögzíthető. Ezenkívül az új érzékelő a hagyományos szenzorhoz képest körülbelül háromszoros telítési jelszinttel rendelkezik, és az egyedi képminőségi feldolgozás elnyomja a sötét felvételeknél jellemző gyakori zajt, ami gyönyörű, lágy színekkel rendelkező képeket eredményez.

Az Xperia 1 V számos funkcióval rendelkezik, beleértve az Alpha sorozatú fényképezőgépekben is megtalálható Creative Look színbeállításokat és a nagy teljesítményű valós idejű AF (autofókusz) funkciót. Az előre rögzített különböző színbeállítások megkönnyítik a színes virágok és tiszta kék égbolt, vagy lágy, átlátszó felület létrehozását. Az Xperia nagy teljesítményű Real-time Eye AF és Real-time tracking lehetővé teszi a fényképezést úgy, hogy a fókusz egy adott személy szemére vagy egy meghatározott alanyra fókuszáljon. A távolsági információkat elemző AI mélységélességgel még a távoli alanyok is tisztán fókuszálhatók. Emellett újonnan elérhető a nagy sebességű, akár 30 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvétel AF/AE követéssel, így egyetlen pillanatról sem marad le a felhasználó.

Javított vlog élmény

Az Xperia 1 V minden alkotó igényét kielégíti a Product Showcase Setting lehetőséggel, amely a Sony VLOGCAM sorozatának népszerű funkciója, és a fényképezés során a kamera fókuszát a termékre helyezi át a bemutató arca helyett. Emellett a hátsó kamera közelében egy új, hangprioritást biztosító mikrofon is helyet kapott. Még egy forgalmas szabadtéri helyszínen is tisztán rögzíti az alkotó hangját, így könnyű átmenetet biztosít a felvételről a videó terjesztésére. Amikor a YouTube™ élő közvetítést készítenek a “Videography Pro” videófelvételi funkcióval, a nézők beszélgetései egyidejűleg a kommentszekcióban is megtekinthetők, így a nézőkkel való azonnali interakcióvi valós időben történhet. A felhasználói felület támogatja a függőleges felvételkészítést is, így bármilyen tájolásban, akár függőlegesen, akár vízszintesen készülhetnek tartalmak.

Magával ragadó élmény

A zászlóshajó okostelefonba egy 6,5 hüvelykes 4K OLED-kijelzőt építettek, amely 120Hz frissítési frekvenciával és kisebb elmosódottsággal rendelkezik. Az erőteljes és alacsony zajszintű hangszóróerősítő javítja a hang terjedését és mélységét, valamint a mély és magas frekvenciák kiterjesztését, dinamikusabb és tisztább hangzást eredményezve. Az Xperia 1 V kiegészítő hangszóró nélkül nyújt autentikus filmes és zenei élményt.

A hátoldalon funkcionális tapintású kialakítással rendelkezik, amely egy egyedülállóan kifejlesztett textúrájú üveget használ. Az oldalán lévő finom résekkel kombinálva stabil fogást biztosít, és megakadályozza a csúszást, amikor az okostelefont fényképezés vagy nézegetés közben tartja.

Hosszú élettartamú akkumulátor és erős processzor

A 4K kijelző használata ellenére körülbelül 20 óra  folyamatos videolejátszás érhető el az erőteljes 5000 mAh-os akkumulátorral. Támogatja a vezeték nélküli töltést, a 30 perces gyorstöltést 50%-ig , továbbá az Xperia egyedülálló töltésoptimalizálási technológiája támogatja a felhasználókat, hogy az akkumulátor még 3 év után is megőrizze maximális kapacitásának 80%-át vagy még többet.

Az energiafogyasztás és a hőelvezetés javításával az Xperia 1 V egyszerre ér el nagy teljesítményt és tartósságot, és a hőtermelés elnyomása mellett hosszú ideig lehet felvételeket készíteni. A Snapdragon® 8 Gen2 Mobile Platformmal felszerelve a CPU energiahatékonysága az előző modellhez képest körülbelül 40%-kal javult. A fényképezőgép működése közbeni energiafogyasztás körülbelül 20%-kal javult, és a hőelosztó lap térfogata körülbelül 60%-kal nőtt a főegység hőelvezetési teljesítménye érdekében.

Hozzáférhetőség és fenntarthatóság

A folyamatos erőfeszítésekkel a jobb hozzáférhetőség érdekében az Xperia 1 V Photo Pro funkciót is tartalmaz, amely hangok segítségével tájékoztatja a felhasználókat a képernyő vízszintes és függőleges beállításáról.

A Sony csoport “Road to Zero” elnevezésű környezetvédelmi tervet dolgozott ki, amelynek célja, hogy 2050-re nullára csökkentse a környezetterhelést. Ennek elérése érdekében lépéseket tesz, miközben fokozatosan középtávú környezetvédelmi célokat határoz meg. E középtávú környezetvédelmi célok részeként 2025-re teljesen ki akarja küszöbölni a műanyag csomagolóanyagokat az újonnan tervezett kisméretű termékek esetében. Az Xperia 1 V műanyagmentes csomagolásaxiii a Sony egyedülálló, eredeti kevert anyagából, a bambuszból, cukornádrostból és a piacról begyűjtött újrahasznosított papírból készült eredeti kevert anyagból áll. Azon is dolgozik, hogy csökkentse a főegység belsejében felhasznált szűz műanyag mennyiségét. A főegység egyes belső és külső elemei a SORPLAS™-t használják, amely a Sony által kifejlesztett, akár 99%-ban újrahasznosított anyagokat felhasználó, égésgátló, újrahasznosított műanyag. További információ a következő honlapon: www.sony.net/xperia-eco

Stílusos tokkal rendelkezik, beépített állvánnyal az Xperia 1 V-hözXQZ-CBDQ

Az Xperia 1 V exkluzív tokja a főegység alján markolattal rendelkezik, amely fokozza a fényképezés élményét. A hagyományos vízszintes állvány mellett támogatja a függőleges állványt is, így nemcsak videók megtekintéséhez, hanem élő adásközvetítéshez és videochathez is könnyen használható. A tok hátlapja magában foglalja az “Xperia 1 V” készüléktest hátoldalán alkalmazott texturált kialakítást, így a készülék eredeti dizájnja még a borító felhelyezése esetén sem sérül. Három szín áll rendelkezésre xiv a telefonhoz illeszkedő színekben.

Árazás és elérhetőség

Az Xperia 1 V június végén lesz kapható körülbelül 1399 euróért / 1299 fontért. Fekete, platinaezüst és khaki zöld színben lesz kapható.

Az Xperia 1 V előrendelése 2023. június 5-én kezdődik. Korlátozott ideig az Xperia 1 V-t 2023. június 5-től előrendelő vásárlók jogosultak lesznek a Sony legújabb WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgatójára vásárláskor.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés