Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobiltelefonok 90 százaléka kijelzőtörés miatt kerül szervizbe

SmartPhone

A mobiltelefonok 90 százaléka kijelzőtörés miatt kerül szervizbe

A mobiltelefonok 90 százaléka kijelzőtörés miatt kerül szervizbe

Farzsebben ne tároljuk az okostelefont és használjunk fóliát, de a megnövelt törésállóságot biztosító védőüvegek is segíthetnek megelőzni a bajt

A kijelző sérülése a leggyakoribb probléma, amely miatt a magyar felhasználók szervizhez fordulnak: a piacvezető hazai mobiltelefon szerviz, a TMX Mobile Solution Kft. szerint a térítéses javítások 90 százaléka kifejezetten kijelzőtörésből ered.

A leggyakoribb esetek közé tartozik, hogy a felhasználók véletlenül elejtik, leverik a készüléket vagy kicsúszik a zsebükből. A kijelzőtörések megelőzésében megoldást jelenthet a technológia: a HUAWEI P60 Pro speciális eljárásokkal készült Kunlun Glass üvegpanele mintegy tízszeres törésállóságot biztosít a hagyományos üveghez képest.

Véletlenül leejtett, asztalról, polcról levert vagy zsebből kicsúszó okostelefonok adják a térítéses kategóriába tartozó javítások 90 százalékát Magyarországon. A kijelző valamilyen fokú sérülése magasan a leggyakoribb probléma, ami miatt a felhasználók szervizhez fordulnak a mobiltelefonok javításával foglalkozó TMX Mobile Solution Kft. szerint.

A szerviz ajánlása alapján a védőtokok és védőfóliák hozzájárulhatnak a készülékek védelméhez, fontos azonban megérteni, hogy ezek a védelmi eszközök nem nyújtanak teljes garanciát a mobiltelefonok sértetlenségére. Ajánlott óvatosan kezelni a készüléket, és ügyelni arra, hogy ne essen le vagy ütközzön kemény felületekkel. Emellett nem javasolt a mobiltelefonok farzsebben tárolása: ilyenkor a készülék különböző nyomásoknak és mozgásoknak van kitéve, amelyek sérülést okozhatnak, vagy könnyen kicsúszhat, leeshet a telefon. Fontos hangsúlyozni, hogy az óvatosság és a gondoskodás a legjobb módja annak, hogy minimalizálható legyen a sérülések kockázata.

Kunlun Glass: megnövelt törésállóság a hagyományos üvegpanelekhez képest

A kijelzőtörések megelőzésére az okostelefongyártók is folyamatosan keresik a megoldást, egyre nagyobb törésállóságot biztosító kijelzőket fejlesztenek. A Huawei legújabb, saját fejlesztésű okostelefon-üvege, a Kunlun Glass, elsőként a HUAWEI Mate 50 Pro egyik modellverzióján debütált tavaly. A gyártó négy éven keresztül fejlesztette az új megoldást, amely speciális, vegyületionokkal erősített implantációs eljárással készül, majd ezt követik a magas hőmérsékletű, 24 órás nano-kristálynövekedési, valamint 108 kristályos nyersanyag- és panelfeldolgozási folyamatok. Az 1600 fokos platina nemesfém olvasztási technológia milliárdos mennyiségű nanokristályokat hoz létre, amelyek jelentősen javítják az üveg tartósságát és akár tízszeresére növelik az üveg esési ellenállását. A Kunlun Glass az első az iparban, amely a svájci SGS ötcsillagos minősítését megkapta esés-ellenállásban.

A Kunlun Glass nagyszerűen teljesített laboratóriumi körülmények között is: az ún. „drop ball” teszt során egy 65 gramm súlyú acélgolyót ejtettek az üvegre 0,7 méteres magasságból, majd fokozatosan emelték a magasságot egészen 11 méterig. A nyomásteszt során az üvegre körülbelül 32 gramm súlynyomást alkalmaztak anélkül, hogy azon egyetlen karcolás megjelent volna.

A gyártó legújabb, nemrégiben Magyarországon is megjelent HUAWEI P60 Pro prémium kategóriás készülékeit már Kunlun Glass védi, emellett az okostelefon megfelel az IP68-as por- és vízállóság szabványnak is, amely további biztonságérzetet nyújt a felhasználóknak a mindennapi használat során.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés