Connect with us

Hirdetés

technokrata

USB-s láncfűrész

Smart home

USB-s láncfűrész

Hogy a favágók is haladhassanak a korral…

Ki mondta, hogy a számítástechnika világa csak unalmas lehet? Hogy csak mérnököknek szánták? A szigorúan merev formákat játékossággal feldobni először az Apple igyekezett, de a hardverelemek olcsóvá válásával számos hobbista képzelete kapott szárnyra. Már az évtized elején is írtunk eszement ötletekről; az egyik legemlékezetesebb itt nézhető meg.

Ezúttal egy USB-s kütyüről adunk hírt. Az univerzális soros buszt használó furcsa eszközök – lámpák, bögremelegítők, ventilátorok, vibrátorok, koponyás gyűrűk, öngyújtók és sörnyitók, kacsa alakú porszívók, mini karácsonyfák, ceruzahegyezők – közé olyan termék csatlakozott, aminek megszületésére épeszű ember talán sosem gondolt volna. Kellett egyfajta „pihent” életszemlélet, hogy valakinek eszébe jusson: mi lenne, ha egy láncfűrésszel nem csak fát lehetne vágni, hanem akár a számítógépünkhöz is csatlakoztathatnánk?

Azt egyelőre nem tudni, hogy csak hoax a masina, vagy tényleg elkészül; mindazonáltal az Apple nevezési sémáját lenyúlva iSaw-ra keresztelt vágóeszköz már előrendelhető, 1 cent híján 60 dollárért (plusz szállítási költség). Az viszont nem derül ki a termék (kicsit lassan töltődő)honlapján, hogy mire is jó az USB csatlakozás – azon kívül, hogy a PC-hez vagy Mac-hez telepített láncfűrész azonnal működésre kész. Nehezen hihető, hogy a soros busz elegendő tápellátást biztosíthat egy ilyen készüléknek.

Ha beugratás, akkor egész jól kidolgozott. Az ismertető szerint megerősített műanyagot és könnyű fémötvözetet használnak fel a 3,7 kilogrammos eszköz előállítása során. A 40 centiméternél valamivel rövidebb, azaz kompakt kialakítású szerkezet cserélhető láncszemekkel bír, és természetesen az USB kábel a csomag része.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés