Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel vadonatúj processzorairól

Laptop

Az Intel vadonatúj processzorairól

Továbbfejlesztett HD lejátszás, 3D támogatás, meggyőző játékélmény – itthon is szó esett a Sandy Bridge-ről.

Megtartotta szokásos év végi, következő generációs processzorairól szóló sajtótájékoztatóját az Intel magyarországi képviselete – és mint szerte a világban, itthon is január elejéig tartó titoktartási szerződést írattak alá a résztvevő újságírókkal. Részletekbe menően ezért nem ismertethetjük az újdonságokat, a bemutatón tartott demonstrációkat, de annyit elárulhatunk, hogy – természetesen – szinte minden tekintetben jobbá vált az új platform.

Intel Core ix logo 2011

Új processzorlogók – az Intel EMEA PR-jáért felelő Markus Weingartner engedélyével

Érdemes lesz figyelemmel kísérni a januári nyilvános bemutatkozást, mivel ezúttal komolyabb változtatásokat eszközölt a chipfejlesztő óriás, mint a tavalyi évben. Ennek oka az Intel Tick-tock stratégiájában rejlik: a vállalat évente frissíti központi vezérlőegységeit, ám másként teszi ezt a páros és a páratlan években. A 2010-es processzorok tulajdonképpen „csak” gyártástechnológiai fejlődésen estek keresztül, azaz a 45 nanométeres csíkszélesség 32 nanométeresre csökkent. Ezúttal e tekintetben nem lesz változás, ellenben komoly mikroarchitekturális változtatások várhatók.

Ezekről pontosan a fent részletezett szerződés miatt jelenleg nem áll módunkban bővebben beszámolni, de az Intel saját blogjában olvasható, szeptemberben megjelent információkat csak megerősíteni tudjuk. Egyszerre lesz előrelépés lesz az energiahatékonyság és a teljesítmény terén, többek között a cache-kezelést érintő változtatások miatt. Ennek eredményeként még látványosabbá válik a megjelenítés a HD videózás, a 3D tartalmak és a mainstream játékok terén.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés