Connect with us

Hirdetés

technokrata

A következő Mac OS X

Laptop

A következő Mac OS X

Az Apple ízelítőt adott a Mac OS X Lion rendszerből.

A jövő nyáron forgalomba kerülő Lion rendszerbe az iPad számos szoftveres megoldása bele fog kerülni. Például a Mac App Store az új OS X rendszeren is elérhetővé teszi az alkalmazásbolt Store használatát. Az alkalmazások az iPad készülékekhez az iTunes-fiók használatával vásárolhatók meg, letöltésük és telepítésük pedig egyetlen lépésben történik. A frissítések közvetlenül a Mac App Store áruházon keresztül érkeznek. A Mac App Store 90 napon belül elérhetővé válik a Snow Leopard rendszerhez, és része lesz a jövő nyáron forgalomba kerülő Lion rendszernek.

Apple Mac App Store

A Launchpad egyszerűsíti az alkalmazások keresését és indítását. Az iPad kezdőlapjához hasonlóan a Mac számítógép összes alkalmazása megjelenik rajta. A funkció az indítási területen elhelyezett Launchpad ikonra kattintva aktiválható. Az alkalmazások bármilyen sorrendben rendszerezhetők, valamint mappákba is csoportosíthatók (akár több oldalon keresztül).

A Lion rendszerszinten támogatja a teljes képernyős alkalmazások kezelését. A Lion rendszerben a teljes képernyős üzemmód egy kattintással aktiválható. Az egyik teljes képernyős alkalmazásról a másikra a trackpaden végzett egyetlen lapozó mozdulat elegendő, a visszafelé lapozással pedig az asztalra navigálhatnak a felhasználók, hogy elérhessék a többablakos alkalmazásokat.

A Mission Control szolgáltatás egyesített nézetet nyújt a Mac számítógép valamennyi futó alkalmazásáról és minden megnyitott ablakról, így bárhová lehetővé teszi a navigációt. A Mission Control magába foglalja az Exposé funkció következő generációját is: alkalmazásonként csoportosítva jeleníti meg a Mac számítógépen megnyitott összes ablakot, indexképet mutat a teljes képernyős alkalmazásokról, a Dashboard alkalmazásról és a Spaces szolgáltatás más virtuális asztalairól.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés