Connect with us

Hirdetés

technokrata

Stabilabbá vált a Windows 7

Laptop

Stabilabbá vált a Windows 7

Szép csendben új patch jelent meg az operációs rendszerhez.

Két napja bocsátotta útjára a Microsoft azt a frissítést, ami nem a biztonság, hanem a stabilitás terén igyekszik javítani a felhasználói élményt. 32 és 64 bites Windows 7-re, 64 bites Windows Server 2008 R2-re és az Intel Itanium processzoraihoz készített Windows Server 2008 R2-re született meg a foltozás, melynek létrejöttét az operációs rendszerbe beépített Error Reporting szolgáltatás keretein belül érkezett felhasználói visszajelzések indukáltak.

Egyes, az alap feladattól eltérő funkcióval felvértezett billentyűk (például a némítás vagy a számológép megnyitását szolgáló gombok) használata nem megfelelően működött W7 környezetben. Ezt, és az alkalmazás-változásra figyelmeztető ikon (notification icon) körüli problémát javítja a frissítés. Utóbbi esetében alkalmazásfrissítéskor hajlamos volt az ikon eltűnni a desktopról.

A fentieken túl egy harmadik hiányosságot is megszüntet a patch. Windows 7 alatt a képernyővédő beállítható úgy, hogy a munka folytatásakor a bejelentkező képernyő jelenjen meg a monitoron. Emellett az operációs rendszer alvó állapotba konfigurálható, ami azonban nem történik meg, miután a képernyővédő elindul; ehelyett fekete képernyő jelenik meg a kijelzőn. Ennek következtében a W7 lefagyhat, amiből csak a bekapcsológomb hosszas lenyomásával lehet kirángatni a PC-t.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés