Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft feladta

Laptop

A Microsoft feladta

Tegnap véget ért egy két éve húzódó, Redmond ellen indított antitröszt eljárás. A szoftverfejlesztő vállalat visszavonulót fújt.

A dél-koreai Kereskedelmi Tanács még 2005-ben hozott egy döntést, mely az amerikai óriáscéget igen kellemetlenül érintette. Két évvel ezelőtt ugyanis a távol-keleten kimondták: a Microsoft visszaél piaci erőfölényével, ezért büntetést szabtak ki rá. A több mint 35 millió dolláros számlát azért akarták kifizettetni a vállalattal, mert nem volt hajlandó azonnali üzenőprogramját (az MSN Messengert) különválasztva kínálni Windows operációs rendszerétől. A pénzbírság kifizetése mellett a funkciók szétszedésére is kötelezte az ítélet a Microsoftot, amelyet persze ez utóbbi megtámadott.

2006 májusában azonban a tanács elutasította a Microsoft fellebbezését, amely így kénytelen volt a Szöuli Legfelsőbb Bírósághoz fordulni, saját igaza elismertetése végett. Itt sem járt sikerrel a vállalat, ezért tavaly, amikor a Windows Vista debütált, már a szükséges változtatásokkal együtt érkezett a koreai piacra. A múlt héten pedig Redmond bejelentette, hogy ejteni akarja fellebbezését, amelyet tegnap a koreai bíróság el is fogadott, így az ügy hivatalosan lezárult.

Legalábbis a koreai félsziget déli részén. A Microsoftot ugyanis máshol is támadják azzal a váddal, hogy monopolhelyzetét kihasználva elnyomja versenytársait – az Európai Unióban például szeptemberben született egy ítélet, mely ebben az antitröszt perben szintén hátrányosan érintette Redmondot. Arról, hogy ez utóbbi ügyben fellebbeznek-e, még nem döntött a vállalat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés