Connect with us

A Hummer noteszgép állja a sarat

Laptop

A Hummer noteszgép állja a sarat

Speciális, a környezeti hatásokkal szemben hagyományos társaival szemben sokkal ellenállóbb notebook látta meg a napvilágot, amely az amerikai Hummer szín és formavilágát idézi.

Nem ez az első eset, hogy egy autómárka stílusát igyekeznek átültetni a mobil számítástechnika világába, gondoljunk csak a Ferrari noteszgépekre. Ez lesz azonban az első, amelyik igen strapabíróra terveztetett, azaz nem különösebben árt neki az sem, ha például leesik az asztalról vagy nekiütődik valaminek szállítás közben. Az Észak-Amerikában forgalomba kerülő eszköz mögött az az Itronix cég áll, amelynek hasonló, szintén az angol terminológiában rugged jelzővel illetett notebookjáról egyszer már írtunk a Terminal hasábjain. Nem véletlenül fűződik a vállalat nevéhez a Hummer hordozható számítógép sem – a cég ugyanis kifejezetten a strapabíró számítástechnikára „feküdt rá”.

Három színárnyalatban lehet majd megvásárolni az eszközt: sárgában, „győzelem vörösben” és ónszínű változatban. A színezés azonban csak egy kicsiny része a többi hordozható számítógéptől való különbözőségnek. Magnéziumötvözetből készült váza erős tartást ad a súly minimális növekedése mellett, s a durva behatásokkal szembeni ellenállóságot a rozsdamentes acélból készült sarkok is fokozzák. Természetesen a beszerelt merevlemez (amelynek kapacitása 80 GB) speciális felfüggesztésekkel rögzül a vázhoz, ami csökkenti a rá jutó erőhatások okozta károsodás valószínűségét, ha például leesik a notebook. Hasonló védelmet kapott a kijelző is, s cseppálló billentyűzet teszi teljessé a képet.

A fentiek révén a noteszgép megfelel az Egyesült Államok katonai szabályozásában előírt feltételeknek (Military Specification – MIL-STD 810F), mind a vibrációs, mind a hőmérsékleti tényezőket tekintve. A megnövelt (és a környezeti viszonyokhoz automatikusan alkalmazkodó) fényerejű, érintőképernyős LCD pedig a kültéri munkavégzést segíti.

Öt különböző változatban vásárolható (majd) meg a hordozható számítógép, melynek standard kialakítása a következő: 1,86 GHz-es Pentium M processzor (533 MHz-es FSB-vel), 512 MB-nyi DDRII SDRAM (1,5 GB-ig bővíthető). A már említett 80 GB-os eltávolítható winchester mellé a vezetékmentes internetezés lehetősége is adott: standard állapotban Wi-Fi, de opcionálisan GSM is választható. Az USA-ban novemberben, Kanadában később forgalomba kerülő notebook ára körülbelül 3000 dollár.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom