Connect with us

technokrata

Kiszivárgott a Mac OS X Intel PC-ken futó változata

Laptop

Kiszivárgott a Mac OS X Intel PC-ken futó változata

Az Apple operációs rendszere minden védelem ellenére már Intel-alapú számítógépen is fut – kiszivárgott a legújabb változat.

Steve Jobs pár hónapja jelentette be, hogy az IBM processzorok alkalmazásának több mint egy évtizede tartó gyakorlatával hagy fel az Apple; a jövő Mac-jei Intel processzort tartalmazó számítógépek lesznek. Ezzel kapcsolatban Jobs azt is elárulta, hogy titokban jó ideje fejlesztik már Intel lapkákra is a Macintosh operációs rendszerét, így az átállás nem jelent majd nagy problémát. A vállalat azonban ragaszkodott, ragaszkodik ahhoz, hogy csak a saját gyártású PC-ken futhat a Mac OS X – ezt egy hardveres védelemmel tervezték bebiztosítani. Úgy tűnik, sikertelenül.

Szerdán kezdett terjedni az információ, miszerint kiszivárgott az operációs rendszer inteles változata, és minden híreszteléssel ellentétben egy olyan notebookon is futásképes volt, amit nem az Apple készített. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy feltörték az OS védelmét; így a hardveres, TPM chipre épülő védelem már nem sokat ér. Ha ugyanis elterjed a warez körökben ez a változat, akkor az Apple már nem tud mit tenni az ellen, hogy Mac OS X-ét más gyártók PC-in is futtathassák. Márpedig jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy ez fog bekövetkezni, legalábbis ezt bizonyítja az a videó, ami egy francia Mac-rajongó oldalon jelent meg a minap. Ebben egy olyan, az Apple-höz semmi kapcsolattal nem rendelkező noteszgép látszik, amin vígan elfut az operációs rendszer.

Úgy tűnik, új értelmet nyer a Tiger jelmondata (Tiger unleashed – Tigris póráz nélkül).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd