Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiszivárgott a Mac OS X Intel PC-ken futó változata

Laptop

Kiszivárgott a Mac OS X Intel PC-ken futó változata

Az Apple operációs rendszere minden védelem ellenére már Intel-alapú számítógépen is fut – kiszivárgott a legújabb változat.

Steve Jobs pár hónapja jelentette be, hogy az IBM processzorok alkalmazásának több mint egy évtizede tartó gyakorlatával hagy fel az Apple; a jövő Mac-jei Intel processzort tartalmazó számítógépek lesznek. Ezzel kapcsolatban Jobs azt is elárulta, hogy titokban jó ideje fejlesztik már Intel lapkákra is a Macintosh operációs rendszerét, így az átállás nem jelent majd nagy problémát. A vállalat azonban ragaszkodott, ragaszkodik ahhoz, hogy csak a saját gyártású PC-ken futhat a Mac OS X – ezt egy hardveres védelemmel tervezték bebiztosítani. Úgy tűnik, sikertelenül.

Szerdán kezdett terjedni az információ, miszerint kiszivárgott az operációs rendszer inteles változata, és minden híreszteléssel ellentétben egy olyan notebookon is futásképes volt, amit nem az Apple készített. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy feltörték az OS védelmét; így a hardveres, TPM chipre épülő védelem már nem sokat ér. Ha ugyanis elterjed a warez körökben ez a változat, akkor az Apple már nem tud mit tenni az ellen, hogy Mac OS X-ét más gyártók PC-in is futtathassák. Márpedig jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy ez fog bekövetkezni, legalábbis ezt bizonyítja az a videó, ami egy francia Mac-rajongó oldalon jelent meg a minap. Ebben egy olyan, az Apple-höz semmi kapcsolattal nem rendelkező noteszgép látszik, amin vígan elfut az operációs rendszer.

Úgy tűnik, új értelmet nyer a Tiger jelmondata (Tiger unleashed – Tigris póráz nélkül).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés