Connect with us

Hirdetés

technokrata

A hétvégén zajlott a 24 órás programozóverseny első fordulója

Laptop

A hétvégén zajlott a 24 órás programozóverseny első fordulója

2005. március 5-én szombaton 10 és 15 óra között tartották a Magyar Villamosmérnök és Informatikus-hallgatók Egyesülete és a Simonyi Károly Szakkollégium szervezésében, a Fornax Rt. támogatásával az V.BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny internetes fordulóját.

A januári meghirdetést követően komoly érdeklődés mutatkozott a verseny iránt, összesen 304 csapat regisztrálta magát. A versenyre nemcsak hazánkból neveztek, a külföldi jelentkezők száma már tavaly is jelentős volt, és az idén tovább nőtt ez az arány. A résztvevők többnyire főiskolai-egyetemi hallgatók, valamint iparban dolgozó ´profik´, de fiatalabbak is szerencsét próbáltak: több középiskolás csapat is jelentkezett.

A március 5-i előválogatón hat egymástól független, fokozatosan nehezedő informatikai problémával kellett megküzdeniük a csapatoknak. A feladatok algoritmikus ismereteket igényeltek, és próbára tették a versenyzők programozói képességét, valamint precizitását is. Pontosan öt óra állt a rendelkezésükre, mely nem bizonyult szűkösnek, több hibátlan megoldás is érkezett. A verseny alatt a rendezők folyamatosan készen álltak a felmerül kérdések megválaszolására.

139 csapat adott be értékelhet megoldást. Az április 29. és május 1. közötti Budapesten tartandó döntőre 28 csapat jutott be, valamint a tavalyi 2. és 3. helyezett is meghívást kapott. A verseny érdekessége, hogy az elmúlt év győztes csapata is részt vesz a feladatok kidolgozásában.

Haidegger Tamás, a verseny főszervezője elmondta: „Idén nagyon színes az élmezőny, négy kontinens országaiból jutottak be csapatok a döntőbe. A selejtezőn résztvevő informatikusok között sokan vannak, akik különböző nemzetközi diákolimpiákon és versenyeken is bizonyítottak már. Egyre nagyobb a nemzetközi érdeklődés a rendezvény iránt, és sok visszatérő csapatunk van.”

Az V. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny szakmai támogatói
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), u
Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE),
Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT)
Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE)



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés