Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SAS ETL hatékonyabbá teszi az üzleti intelligencia folyamatokat

Laptop

A SAS ETL hatékonyabbá teszi az üzleti intelligencia folyamatokat

A SAS Enterprise ETL Server legújabb verziója egyszerűbbé teszi az alapvető feladatokat az adatok kinyerésének, átalakításának és betöltésének folyamatában (extraction, transformation and load, ETL), valamint lerövidítik azt az időt, amely szükséges az új, kulcsfontosságú adatok integráláshoz a szervezet átfogó üzleti intelligencia rendszerébe.

„A gyakorlati szakemberek többsége szerint az üzleti intelligencia projektek kivitelezésének 60–80 százalékát az ETL funkciók megtervezésébe és kifejlesztésébe fektetett munka teszi ki.” – állapította meg a The Data Warehousing Institute (TDWI) 2003-ban megjelent, Wayne Eckerson és Colin White által jegyzett, „Evaluating ETL and Data Integration Platforms” című tanulmánya – „Mivel az adatok kinyerése, átalakítása és betöltése ilyen ésszerűtlenül sok erőforrást emészt fel, célszerű optimalizálni az üzleti intelligencia környezeteknek ezt a rétegét.”

A SAS Enterprise ETL Server az alábbi módokon fokozza a hatékonyságot:

• Csökkenti az ETL-fejlesztésekhez általában szükséges idő és egyéb ráfordítások mennyiségét. Megkönnyíti a már kifejlesztett megoldások karbantartását azáltal, hogy a fejlesztők számára könnyebb hozzáférhetőséget biztosít a legkülönbözőbb külső adatfile-okhoz, beleértve egyedi formátumokat, mégpedig a legtöbb más gyártó termékeinél általában szükséges egyedi kódolás nélkül.
• Segíti a fejlesztők munkáját a kezelőfelületen elérhető varázslókkal, melyek egyszerűbbé teszik a metaadatok rögzítését az átalakítási szinten. Ennek köszönhetően az adattárház adatai forrásuktól függetlenül könnyebben követhetők és frissíthetők. Ezenfelül az adattárház ETL-szintjén lényegesen konzisztensebb és hitelesebb információkat biztosít.
• A fejlesztés során a kritikus ETL-rutinok valós időben futtathatóak az üzenet-várósort kezelő termékeken (például az IBM WebSphere MQ, a Microsoft MQ és a TIBCO TIB/Rendezvous termékén) és webes szolgáltatásokon, ami hatékonyabb ETL-folyamatot eredményez.
• Adat-visszakövetési és hatáselemzési képességei többet nyújtanak, mint más gyártók ETL-eszközei, átláthatóbbá teszik az ETL-folyamatokat az informatikai munkatársak és a döntéshozók számára, valamint csökkentik az ETL-fejlesztés költségeit. A SAS Enterprise ETL Server a projekt teljes élettartama alatti összes változtatást vezeti, így ezek azonnal egyeztethetők a más forrásokból származó információkkal, és a személyi változásoktól függetlenül biztosítják a tudás megmaradását. A változástörténet rögzítése egyúttal biztosítja az ETL folyamatból kinyert információk helyességét és megbízhatóságát is.

A SAS Enterprise ETL Server szerves része a SAS9 Intelligence Platformnak, mely a SAS9 technológia- és megoldáscsalád alapja. A SAS az adatkezelő eszközöktől az üzleti kimutatáskészítő interfészeken át a páratlan analitikai megoldásokig megbízható és könnyen használható technológiát kínál, mely a korábbi beruházásokra építve azonnal érzékelhető eredményeket hoz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés