Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leépít a Philips Szombathelyen

Laptop

Leépít a Philips Szombathelyen

Ötszáz fős leépítést jelentett be a Philips szombathelyi gyáránál. A minisztérium támogatja az elbocsátott alkalmazottak győri elhelyezkedését – tudta meg az RTL Klub Híradója.

Az RTL Klub Híradójának információi szerint ötszáz embert bocsát el a Philips a szombathelyi gyárából, a cég monitorgyártása ugyanis Kínában folytatódik. A Philips vezetése azzal indokolta a döntést, hogy ott költséghatékonyabban lehet gyártani a modernebb monitorokat, mivel annál a képcsöves monitornál ugyanis, amit Szombathelyen gyártanak, már van modernebb, és keresettebb.

A dolgozókkal is ma közölték a hírt. A Munkaügyi Minisztérium segítséget ígért az állás nélkül maradóknak. Így – mivel a Philips a győri gyárában 400 új munkahelyet teremt – a minisztérium támogatja az elbocsátott szombathelyiek győri elhelyezkedését.

A gazdasági miniszter szerint természetes, hogy ebben az iparágban 10-11 havonta új termék jelenik meg a piacon. Bár szerinte az elmúlt hónapok sorozatos létszámleépítéseiben szerepe volt annak is, hogy az előző kormány indokolatlanul magasra emelte a minimálbért.

Csillag István miniszter szerint nem kizárt, hogy újabb külföldi cégek, újabb létszámleépítéseket hajtanak majd végre. Ezzel párhuzamosan viszont újabb üzemek is nyílnak, vagy a meglévők bővülnek. A miniszter úgy véli: a kormány feladata nem az, hogy olcsóvá tegye a magyar munkaerőt, hanem hogy megkönnyítse azt, hogy más területen is munkát tudjanak az emberek vállalni – írta az RTL Klub Online.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés