Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóbb IBM szoftverek az üzleti felhasználók számára

Laptop

Olcsóbb IBM szoftverek az üzleti felhasználók számára

Az IBM kedden jelenti be új, alacsonyabb díjszabású árazási elképzelését, amely elsősorban a 100 és 1000 főt foglalkoztató cégeket célozza meg.

A Kék Óriás terve része azon stratégiának, hogy a felhasználók számára még rugalmasabb árképzést alkalmazzon és az ipari szabványokra koncentrálhasson – közölték a cég szóvivői. John Swainson a middleware alkalmazások vezető menedzsere elmondta: ˝Megváltozattuk az árazást, mégpedig úgy, hogy a felhasználószám alapján állapítjuk meg egyes termékeink árát. Ennek révén a kevesebb lehetőségekkel rendelkező felhasználók számára is elérhetővé tesszük szoftvereinket.˝.

Az egyik, ebbe a kategóriába sorolt alkalmazás a WebSphere. Az IBM új árpolitikája nyomán egy WebSpehere-Express alkalmazásszerver 25 dolláros felhasználói árról indul. Korábban a Kék Óriás másként számolta szoftverének értékét: mikroprocesszoronként 2000 dollárt kellett fizetni ezért az alkalmazásért. Számoljunk picit utána! Ha egy közepes méretű cég, amely egy kétprocesszoros szerverrel rendelkezik, a régi árszabás szerint vásárolja meg a WebSphere-t, akkor ez neki 4000 dollárjába kerül. Ám abban az esetben, ha ez a cég mindössze 100 alkalmazottat foglalkoztat, akkor ugyanezért a szoftverért már csak 2500 dollárt kell fizetnie.

Ilyen árképzésben fogja árusítani az IBM a WebSphere Application Server, a WebSphere Portal és a WebSphere Business Connections szoftvereit. Hasonló módszerre vált majd az amerikai vállalatóriás a DB2 adatbázis szoftvere kapcsán is, ám erre 2003 első negyedévéig várni kell.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés