Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szabadon választható (Intel/AMD) processzoros, karácsonyfa alá szánt noteszgép

Laptop

Szabadon választható (Intel/AMD) processzoros, karácsonyfa alá szánt noteszgép

Első noteszgépnek szánt mobil számítógép a HP új Pavilion ze4100-as modellje, amelyet a cég a karácsonyi vásárlási láz kicsúcsosodásának idejére jelentetett meg.

Akár otthoni szórakoztatóközpont funkciót is betölthet az új Pavilion noteszgép – legalábbis a HP szerint. Érdekesség, hogy a HP ezen modellje esetén felkínálja a vásárlónak, döntsön ő, milyen processzormárkát szeretne noteszgépében tudni. Ennek megfelelően egyaránt lehet Intel (egészen 2 GHz-es mobil Pentium 4-esig) vagy AMD processzor (ebből is akár mobil Athlon XP 2000+) a Pavilionban, alapkiépítettség esetén a központi vezérlőegység szerepét egy 1,6 GHz-es mobil Celeron CPU tölti be.

14,1 colos TFT, azaz vékonyfilm tranzisztoros kijelzője szintén az alapkiépítettségre vonatkozik, vastagabb pénztárca esetén lehetőség van 15 colos LCD-vel rendelkező típus vásárlására is. Emellett 128 MB-nyi operatív tár, egy 20 GB-os merevlemez és egy CD-ROM meghajtó teljesít még szolgálatot – mindez 850 dollárba kerül egy 100 dolláros pénzvisszafizetés után.

Természetesen az optikai meghajtó bővítésére is nyílik lehetőség: opcionálisan vásárolható egy CD-RW/DVD-ROM, ehhez pedig jár egy digitális-videó szerkesztő szoftver. Ezen kívül még egyéb szoftverek is várnak a leendő tulajdonosokra: a digitális képek és zenék szerkesztése egyaránt megoldható a noteszgépen, amely rendelkezik TV-kimenettel is, így könnyen orvosolható a kis képernyőméret jelentette korlát.

A Pavilion ze4100-as fizikai paraméterei
(alapkiépítettségben)

Méret: 33x27x4 cm
Tömeg: 2,9 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés