Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mi az az ERP rendszer?

ERP rendszer

LifeStyle

Mi az az ERP rendszer?

Mi az az ERP rendszer?

Ebben a cikkben megnézzük, hogy mi is az az ERP rendszer, és hogy miként tudja támogatni és javítani az üzleti folyamatokat. Majd azt is átvesszük, hogy ez miért nem ugyanaz, mint a CRM. Végül pedig megmutatjuk, hogy melyik az a legjobb szoftveres megoldás, amit csak választhatunk.

Mi az az ERP rendszer?

Az angol Enterprise Resource Planning rövidítéséről van szó, mely egy szoftveres megoldást takar az üzleti folyamatok menedzseléséhez. A cég üzleti folyamatait egy csokorba fogja össze, és segít irányítani őket. Lehetővé teszi egy integrált alkalmazásrendszer használatát, mely többek között számos háttérirodai feladat automatizálásában lesz partnerünk.

Jelemzően ez vagy egy telepített, de inkább felhőalapú ügyviteli szoftver, amely integrálja egy vállalat minden területét és tevékenységét. Kezdve a tervezéstől, a fejlesztésen, gyártáson és a marketingen keresztül az értékesítésig bezárólag.

Miként javíthatja egy ERP rendszer az üzleti folyamatokat?

Egy kiváló ERP rendszernek az egyik fő előnye, hogy segítségével javítani tudjuk az üzleti folyamatokat. Hatékonyabbá válhat az egész cég a lehető legjobb erőforrás tervezéssel és irányítással, valamint azzal, hogy optimalizálva lesz a produktivitás.

Bevezethetünk olyan munkafolyamatokat, melyekkel egyszerűbbé válik a napi munkavégzés, egyúttal ellenőrizhetővé a dolgozói teljesítmény. Sőt kiértékelhetővé válik az eredményesség akár az egyén szintjén is.

Mindez lehetővé teszi számunkra, hogy átlásd az egész cég működését, egyúttal könnyen megtaláljuk a gyenge pontokat, az optimalizálásra szoruló folyamatokat. De azt is láthatjuk a segítségével, hogy mi megy kifejezetten jól, így tudni fogjuk, hogy hova lehet még esetleg plusz erőforrást allokálni a még jobb üzleti eredmények elérése érdekében.

Emellett a vevőink számára is fontos és hasznos adatokkal szolgál a megrendeléseikről, ami segíti a vevőkapcsolatok javítását.

Mi a különbség az ERP és a CRM között?

Gyakran keverik össze ezt a két szoftvertípust, mivel a funkcióik gyakran erősen össze vannak fonódva. De közel sem egy azonos programtípusról van szó, vannak nagy különbségek is.

Egy ERP rendszer jellemzően a múltra, a már megtörtént eseményekre fókuszál. Ezzel szemben a CRM elsősorban a jövő felé orientálódik. Előbbinél rögzítve lesznek a vásárlásokkal kapcsolatos információk, mint a dátum, a vásárolt áru, hogy azt kifizették-e, és ha igen, akkor mikor. Utóbbinál ezzel szemben az új vásárlókon és a meglévők megtartásán van a hangsúly.

Ahhoz, hogy maximálisan meg lehessen támogatni a cégünk működését, érdemes mindkettőt, méghozzá összekapcsoltam használni!

Melyik a legjobb ERP rendszer számunkra?

Úgy tudjuk megtalálni a számunkra legjobb ERP rendszert, hogy meghatározzuk mit keresünk, milyen elvárásaink vannak vele szemben. Ez függhet az iparágtól, a speciális igényeinktől vagy akár az üzleti modelltől is. Nem mindenkinek ugyanaz a szoftveres megoldás lesz a legjobb! Az a lényeg, hogy a saját igényeink mentén nekünk melyik felel meg a legjobban.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés