Connect with us

Hirdetés

technokrata

200 ezer ingyen pornóvideó

Kütyük

200 ezer ingyen pornóvideó

Az internetes hatás miatt megújulóban a pornóipar.

Hosszú-hosszú évekig szárnyaltak magasan a videokazetták eladásai, ami a felnőtt videókat illeti. Ezeket mára szinte teljesen visszaszorították a DVD-n megjelenő kiadványok, melyek bevételeit az internetes terjesztés kezdte ki. Eddig azonban mindig a kiadók kezében maradt a gyeplő – eddig. Napjainkban viszont olyan könnyen megoszthatók a filmek, hogy a pornográf tartalmakat készítő és kiadó stúdiók komolyan elkezdtek aggódni bevételeik megcsappanása miatt.

Az egyik legismertebb stúdió, a Vivid társalapítója, Steven Hirsch szerint nem csak a kalózkodással kell megküzdeniük, hanem az ingyenes tartalmak tonnáival is. Az Internet ugyanis (végre?) lehetőséget adott az exhibicionista emberek kezébe, hogy a magukról vagy párjukkal közösen készített amatőr felvételeket a nyilvánosság elé tárják. Az internetezők egy jelentős része pedig vevőnek is bizonyult erre, ami oda vezetett, hogy a fizetős pornó site-ok portékája egyre kevésbé kelendővé vált.

XTube és társai
Pár éve még az évenként nagyjából 100 millió dollárt jelentő USA-beli piacon 80 százalékos részesedést tudott magáénak mondani a Vivid, mára azonban – árulta el Hirsch – ez 30 százalék környékére esett. Ennek egyik igen jelentős oka a torontói XTube.com; a kanadai site tulajdonképpen nem más, mint a Google tulajdonában levő Youtube videomegosztó szolgáltatás, csak felnőtt formában. Az itt található tartalmak egy részét kereskedelmi forgalomban kapható filmekből ollózták ki, míg más részüket lelkes amatőrök töltötték fel.

Az XTube jelenleg 200 ezer ingyenesen elérhető videót kínál, átlagosan 30 másodperces és két perces időtartam közötti klipek formájában. A látogatók átlagosan 1 százaléka vásárol DVD-t vagy kapcsolódik be egy online streaming adásba, ami még így is évi több millió dolláros bevételt jelent, árulta el Curtis Potec, a vállalkozás értékesítési igazgatója. Érdekesség, hogy Potec szerint az XTube látogatói között igen felülreprezentált a meleg közösség: a látogatók közel kétharmada saját neméhez vonzódik (jobban?).

Természetesen nem csak ez az egyetlen ilyen jellegű szolgáltatás létezik – az észak-karolinai AEBN hasonló website-ot indított, és a reklámbevételekből illetve a látogatók befizetéseiből állítólag éves szinten közel 100 milliós bevételt tudtak produkálni. A Vivid be is perelte őket, azt állítván, hogy kalózkodnak a kiadó tartalmaival. Hirsch nyilvánvalóvá tette, hogy nem az AEBN lesz az egyetlen pornó-megosztó szolgáltatás, amelynek üzemeltetői a bíróságon találják magukat.

A szellem azonban már kiszabadult a palackból.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés