Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az egyetem korántsem csak az egyetemről szól

Digitális oktatás

Az egyetem korántsem csak az egyetemről szól

Az egyetem korántsem csak az egyetemről szól

Az egyetemista fiataloknak sokszor sok helyről kell összeszedniük azt a tudást, amivel majd képesek lesznek úgy kilépni a munkaerőpiacra, hogy kevés aggály legyen bennük.

A ChaosStack fejlesztői verseny kétszeres győztesével, Rabatin Gáborral beszélgettünk a fiatalok lehetőségeiről, amiket érdemes az egyetem mellett átélni.

A magyarországi felsőfokú oktatás jó minőségű, de többségében elmélet központú, így a soft skillek fejlesztése, úgy, mint a csoportmunka, kritikus gondolkodás, kommunikáció és társai háttérbe szorulnak. Egy friss egyetemistának keresnie kell az ingereket, hogy merre induljon saját útjának feltérképezése érdekében.

„Számomra két nagyon fontos út van: a szakkollégiumi élet és a versenyek. Ezekből tanulok a legtöbbet.”

– mesélte Rabatin Gábor, aki jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnökinformatika mester szakos hallgatója.

„A szakkollégium egy olyan professzionális játszótér, ahol tét nélkül ki lehet próbálni a nagybetűs élet kihívásait, a Simonyi Károly Szakkollégium víziója szerint pedig egy ’szakmai ugródeszka’ a szervezet, hiszen konkrét speciális szakmai tudást is elsajátíthatunk.”

A szakkollégiumi mozgalom keretein belül menedzsment készségeket és szakmaspecifikusan szakmai ismereteket is könnyen és gyorsan magukévá tehetnek a szakkollégiumok tagjai.

„A versenyzés mindig is a véremben volt, imádom magam kihívások elé állítani és tesztelni a tudásom. Eleinte nehezebben ment, de mint mindenben, ebben is sokat lehet fejlődni, ráadásul a sok különböző típusú verseny közül, mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban illőt”

– tanácsolja Rabatin Gábor.

„Kipróbáltam magam már ACM programozó versenyeken, gazdasági esettanulmányi versenyeken, hackathonokon, de a kedvencem és amiben a legeredményesebben szerepeltem eddig, azok a fejlesztői versenyek, például amilyen a ChaosStack is, amikor rövid idő alatt sok különféle feladatot kapunk. Ezek egyszerre fárasztanak el és töltenek fel.”

Az idei ChaosStacket 2019. szeptember 28-án rendezték meg és a versenyzőknek 10 különböző feladatot kellett megoldaniuk, többek között adatelemzési, gépi tanulási, web fejlesztési és algoritmikus területekről. A versenyen 20 csapatban 80 fő versenyzett és reggel 9-től este 7-ig folyamatosan dolgoztak a kihívásokon. A versenyt Rabatin Gábor, Móricz Tamás és Király Bálint csapata nyerte mindössze 1 ponttal megelőzve a „1337” csapatot.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés