Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kibővítette együttműködését a Széchenyi István Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium

honvédelmi

Digitális oktatás

Kibővítette együttműködését a Széchenyi István Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium

Kibővítette együttműködését a Széchenyi István Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium

A képzés, a kutatás-fejlesztés és a katonai pálya népszerűsítése terén is megerősítette, bővítette együttműködését a győri Széchenyi István Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium. Az erről szóló megállapodást a felek február 15-én írták alá Budapesten.

A Széchenyi István Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium évek óta együttműködik a minőségi oktatás, a kutatás-fejlesztési tevékenység, valamint a társadalmi szerepvállalás terén. A felek a 2020-ban kötött partnerség tartalmát jelentősen kibővítve új megállapodást készítettek elő, amelyet a február 15-én a Bálna Honvédelmi Központban tartott ünnepségen dr. Filep Bálint, az egyetem elnöke, prof. dr. Friedler Ferenc, az intézmény tudományos elnökhelyettese, rektora és Kutnyánszky Zsolt, a minisztérium védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára látott el kézjegyével.

Az eseményen Kutnyánszky Zsolt kifejtette: a tárca honvédelmi nevelési és oktatási keretstratégiája a megújuló védelmi ipari startégiával együtt a védelmi ipari képzésfejlesztés pilléreként fog szolgálni.

„Ezzel párhuzamosan megerősítjük, illetve új alapokra helyezzük a felsőoktatási intézményekkel meglévő partnerségeinket. A Széchenyi-egyetemmel aláírt dokumentum kiemelt területe a védelmi ipar, a kutatás-fejlesztés és az innováció. Hangsúlyos a gépészmérnök-járműtechnikai specializáció, a gépészmérnök-harcjárműtechnikai specializáció, a programtervező informatikus és a mérnökinformatikus képzések terén való nagyon szoros együttműködés. Mindemellett nagyon fontosnak tartjuk a harc- és gépjárműipari klaszter igényeinek biztosítását”

– húzta alá. Hozzáfűzte: szükség van a hazájukat szerető fiatalokra, ezért a toborzás továbbra is fontos szerepet kap a kooperációban. Az államtitkár beszélt arról is, hogy az elmúlt években a honvédelmi alapismeretek kurzus választható tantárgyként felkerült a Széchenyi-egyetem palettájára, és töretlen népszerűséggel, jelenleg 150 fős létszámmal működik.

Prof. dr. Friedler Ferenc, az egyetem rektora, tudományos elnökhelyettese merősítette: az intézmény támogatja a honvédelem ügyét, segíti a katonai pálya megismertetését, vagyis a Magyar Honvédség toborzási tevékenységét.

„Az oktatás terén megvizsgáljuk közös képzések kialakításának és elindításának lehetőségét, illetve különböző, a honvédelemmel kapcsolatos ismeretek beépítését képzéseinkbe. Intézményünk erős műszaki gyökerekkel és magas hozzáadott értéket létrehozó kutatási eredményekkel rendelkezik. Ez a képesség nagy jelentőségű a védelmi kutatás-fejlesztési és innovációs együttműködésben is”

– húzta alá.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés