Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jelentős támogatást nyújt a Rheinmetall a Széchenyi István Egyetem Formula Student hallgatói csapatának

Digitális oktatás

Jelentős támogatást nyújt a Rheinmetall a Széchenyi István Egyetem Formula Student hallgatói csapatának

Jelentős támogatást nyújt a Rheinmetall a Széchenyi István Egyetem Formula Student hallgatói csapatának

Tizenötezer euróval, vagyis közel hatmillió forinttal támogatja a Rheinmetall az Arrabona Racing Teamet, a Széchenyi István Egyetem Formula Student-versenysorozatban részt vevő hallgatói csapatát.

A cég, amelynek logója mostantól a győriek versenyautóját díszíti, a közelmúltban Zalaegerszeg legnagyobb ipari beruházását hajtotta végre a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó ZalaZone mellett.

 

A német, düsseldorfi székhelyű Rheinmetall fontos szerepet játszik a „Zrínyi 2026” magyar honvédel

Paul Walf, a Rheinmetall Hungary Zrt. vezérigazgatója – a vállalat logója mostantól látható az Arrabona Racing Team versenyautóján.

mi és haderőfejlesztési programban, amely helyi gyártást is magában foglal. A hadipari cég a Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs Parkjának is helyet adó ZalaZone szomszédságában építette fel 25 ezer négyzetméteres csarnokát, amely mellett 35 hektáron elterülő off-road pálya létesült a hadi járművek tesztelésére.

A cég és a Széchenyi-egyetem erős partnerségét jelzi, hogy a vállalat csaknem hatmillió forintos támogatást nyújt a győri Arrabona Racing Teamnek. Az egyetem hallgatói versenycsapata Európa élvonalába tartozik, s a Formula Student-versenysorozatban való részvétele kitűnő lehetőséget teremt arra, hogy a hallgatók élesben is kipróbálják magukat, hasznos gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek még a diplomaszerzés előtt.

„Örömmel támogatjuk a csapatot, mert ezáltal jelentősen hozzá tudunk járulni a fiatalokban rejlő lehetőségek felszínre hozásához és technológiai készségeik fejlesztéséhez. Tapasztalataink azt mutatják, hogy az ilyen típusú együttműködésből minden érintett fél profitál”

– fogalmazott Peter Sebastian Krause, a Rheinmetall AG igazgatótanácsának tagja.

„Osztozunk a Formula Student-csapat technológia iránti szenvedélyében, és sok sikert kívánunk nekik”

– tette hozzá Paul Walf, a Rheinmetall Hungary Zrt. vezérigazgatója.

„Nagy öröm számunkra, hogy támogatóink köre a Rheinmetall Hungary Zrt.-vel bővült”

– mondta el Bariska Szilárd, az Arrabona Racing Team csapatvezetője. Kiemelte: a haditechnika és a motorsport első hallásra távol állhat egymástól, pedig számos kapcsolódási pontot találhatunk, többek között a magas szintű műszaki tudás, a fejlesztések és az innovációs képesség területén.

„A Rheinmetall ráadásul autóipari leányvállalattal is rendelkezik, ami tovább erősíti a partnerséget. Megtisztelőnek tartjuk, hogy bizalmat szavaztak csapatunknak, arra törekszünk, hogy sikeres versenyszezont zárjunk, öregbítve a Széchenyi István Egyetem és szponzoraink hírnevét”

– húzta alá.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés