Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezek a szakmák is a technológiai fejlődésnek köszönhetőek

scrum master képzés

E-gazdaság

Ezek a szakmák is a technológiai fejlődésnek köszönhetőek

Képek forrása: canva.com

Ezek a szakmák is a technológiai fejlődésnek köszönhetőek

A különböző állásportálokat görgetve egyre több olyan pozíció megnevezés jön velünk szembe, amelyek néhány évtizede vagy akár néhány éve még nem is léteztek. Az alábbiakban négy, szerintünk érdekes és keresett szakmát mutatunk be és abból is ízelítőt adunk, ahogy ezeknek szakértői mivel is foglalkoznak.

Scrum Master

A Scrum Master egy olyan szerep, amely az agilis projektmenedzsmenten belül született meg. A Scrum Master feladata, hogy segítse a csapatot a projekt céljainak elérésében, elősegítve a zökkenőmentes kommunikációt és a problémák hatékony megoldását. Egy olyan facilitátor, aki biztosítja, hogy a csapat maradjon fókuszált és hatékony, miközben betartja az agilis módszertan szabályait és gyakorlatait. Egy Scrum Master képzés elvégzéséhez általában angol nyelvtudás szükséges és projektműködésben való jártasság sem hátrány.

Rendszergazda

A rendszergazda bár valószínűleg sokaknak ismerősen cseng, de vajon mindenki tudja, mivel is foglalkozik? Ő egy olyan szakember, aki felelős egy szervezet informatikai infrastruktúrájának üzemeltetéséért, karbantartásáért és problémáinak kezeléséért. A rendszergazdák biztosítják, hogy a szervezet informatikai rendszerei folyamatosan, biztonságosan és hatékonyan működjenek. Szaktudások igen sokrétű, és egy rendszergazda képzés több informatikai szoftver és eszköz megismerésére is kiterjedhet.

rendszergazda képzés

UX/UI Designer

A felhasználói élmény (UX) és a felhasználói interfész (UI) tervezők kulcsfontosságú szerepet töltenek be például weboldalak és mobilalkalmazások tervezésében és fejlesztésében. Röviden összefoglalva ezek a szakemberek arra összpontosítanak, hogy intuitív, felhasználóbarát és dizájnos felületek tervezését segítsék elő.

Kiberbiztonsági szakértő

A kiberbiztonsági szakértők a digitális kor védőangyalai. Ahogy a technológia fejlődik, úgy növekszik a kibertámadások és adatszivárgások kockázata is. Ezek a szakemberek felelnek azért, hogy megvédjék a szervezetek informatikai rendszereit, hálózatait és adatokat a digitális fenyegetésektől. A kiberbiztonsági szakértők feladatai közé tartozik a biztonsági szabályok és protokollok kidolgozása, végrehajtása, valamint a rendszeres biztonsági auditálás.

A technológia gyors változásai azt jelentik, hogy a mai szakembereknek gyorsan kell alkalmazkodni és rugalmasnak kell lenniük, készen állva arra, hogy új készségeket sajátítsanak el és meglévő tudásukat bővítsék.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés