Connect with us

Hirdetés

technokrata

Integrálja az oktatásába az AI-t a Logischool

Digitális oktatás

Integrálja az oktatásába az AI-t a Logischool

Integrálja az oktatásába az AI-t a Logischool

Már az általános iskolásoknak is elérhető

A magyar alapítású Logiscool hálózat, a gyermekek digitális írástudás és programozás oktatásának nemzetközi szakértője, elindulásának 10. évfordulójához közeledik.

A jubileum alkalmából a cég örömmel jelenti be tananyagának jelentős bővítését: a mesterséges intelligencia (AI) oktatásának még szélesebb körű integrálását, építve már 2021 óta sikeresen működő programozás és AI oktatásban szerzett tapasztalatokra.

Mivel a mesterséges intelligencia egyre inkább életünk szerves részévé válik, a Logiscool szerint a gyerekeknek már egészen fiatal koruktól kezdve érdemes találkozniuk az AI használatával. Éppen ezért tananyug egyre gyorsabban bővül AI alapismeretekkel, koncepciókkal és eszközökkel. Céljuk, hogy a gyerekeket képessé tegyék a programozás és digitális készségfejlesztés mellett a mesterséges intelligenciával való felelősségteljes és kreatív együttműködésre.

Szülői kutatásokból származó tanulságok

A Logiscool által 200 szülő bevonásával nemrégiben végzett reprezentatív kutatás tanulságos szempontokat tárt fel a mesterséges intelligenciával kapcsolatban.

A megkérdezettek célcsoportját 35-55 éves szülők jelentették, egy vagy több 6-14 éves gyerekkel. A 200 válaszadó háromnegyede a 30-44 éves szülői korosztályból került ki, a női válaszok aránya kétharmados többséget hozott. Az online kutatás egyik része kérdéseket fogalmazott meg a gyerekek programozás tanulásáról és az azzal összefüggő képességekről, míg a másik kérdéscsoport a szülők véleményét térképezte fel a MI-ről. Fontos visszajelzés volt, hogy a megkérdezettek 34%-a bizonytalanságot és félelmet fejez ki a mindennapi eszközökben található AI elemekkel kapcsolatban. A Logiscool arra törekszik, hogy az AI oktatásával az AI mindennapi technológiákban betöltött szerepét megismertetése a gyerekekkel és közvetve a szüleikkel.

Jó hír lehet, hogy a szülők többsége, 57,5%-a felismeri a mesterséges intelligencia jótékony szerepét az élet különböző területein. Ez összhangban van a Logiscool küldetésével, melynek szerves része a mesterséges intelligencia pozitív hatásainak megismertetése, bemutatása is.

A tájékoztatás és népszerűsítés elengedhetetlen. A kérdőívet kitöltők csupán 16,5%-a tartja kiemelt fontosságúnak, hogy a 7-10 éves gyermekek megismerkedjenek a mesterséges intelligenciával, míg 53%-uk szerint ez csak átlagos fontosságú. A Logiscool szülői közvéleménykutatása egyértelműen és határozottan kijelöli a jövő útját. Támogatni kell a szülőket, hogy tájékozódjanak a mesterséges intelligenciáról, legyenek tisztában például azzal is, hogy a legnépszerűbb applikációk, online felületek is mesterséges intelligencia alapon működnek.

A digitális írástudás a sikeres jövő záloga, ám ahhoz, hogy digitális írástudó gyermekeket neveljünk, kiemelten fontos a szülők minél szélesebb körű tájékozottságának elérése, folyamatos edukálása is.

Előre tekintve: A mesterséges intelligencia az oktatás jövője

A Logiscoolnál hangsúlyos a következő generáció felkészítése egy olyan jövőre, amelyben az AI mindenütt jelen lesz. Azzal, hogy az AI-oktatás a Logiscool általános iskolásoknak szóló tananyagának és módszertanának szerves részévé válik, nemcsak a technológiai fejlődéshez igazodik, hanem biztonságos, tájékozott és innovatív gondolkodásmódot is kialakít a diákok körében.

Újságíróknak: Az AI, mint téma egyre nagyobb jelentőséggel bír

A digitális oktatás fejlődése az újságírók számára sokoldalú nézőpontot kínál a tudósításokhoz. Az érdeklődés lehetséges területei közé tartozik a mesterséges intelligencia hatása a jövőbeli munkaerőpiacokra, a mesterséges intelligencia oktatásának etikai megfontolásai, valamint az, hogy a mesterséges intelligenciával való korai találkozás hogyan alakíthatja a gyermekek digitális írástudását és programozási készségeit.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés