Connect with us
Hirdetés

technokrata

Itt a nyári szabadság szezon: érdemes külön figyelni a gumiabroncsválasztásra

Garázs

Itt a nyári szabadság szezon: érdemes külön figyelni a gumiabroncsválasztásra

Itt a nyári szabadság szezon: érdemes külön figyelni a gumiabroncsválasztásra

Európa-szerte közeleg a nyári utazási szezon, mely júniustól egészen szeptember végéig tart.

Bármikor is tudunk szünetet tartani, számunkra ez a pihenés és a felhőtlen kikapcsolódás időszaka – az autógumik számára azonban ekkor kezdődik az igazán kemény munka. Mielőtt az autósok nyaralni indulnak, meg kell győződniük arról, hogy gumiabroncsaik megfelelő állapotban vannak-e. A Continental arra figyelmeztet, hogy a nagy sebességgel megtett hosszú utak, valamint az alulnyomás fokozott igénybevételnek tehetik ki a gumikat, ezért indulás előtt érdemes elvégezni az abroncsok gyors ellenőrzését. Ez magában foglalja az abroncsnyomásnak a jármű terheléséhez igazított beállítását, a futófelület mélységének vizsgálatát, vagy éppen a szögek, esetleg kövek által okozott sérülések keresését. Az autósoknak javasolt a bérelt járművek gumiabroncsait is aprólékosan ellenőrizni indulás előtt.

Az autók jellemzően nagyobb terhelést kapnak a nyári utazások során, az ilyen esetekre vonatkozó helyes abroncsnyomás pedig megtalálható a használati utasításban, az üzemanyagtöltő-nyíláson, az ajtóoszlopon vagy a kesztyűtartóban található címkén. A felhasználók itt olvashatják el a terhelt és a terheletlen járműre vonatkozó információkat. A nyomás beállítása közben a járművezetők azt is ellenőrizhetik, hogy a futófelület még mindig elég mély-e.

Az Európai Unióban a minimális profilmélység 1,6 milliméter, és a gumiabroncsokat legkésőbb akkor kell kicserélni, amikor a futófelület már közelít ehhez a határértékhez. Sérült-e a futófelület, vannak-e kidudorodások az oldalfalon, beágyazódtak-e szögek vagy csavarok a gumiabroncsba? Ezeket is érdemes megvizsgálni, továbbá a (helytakarékos) pótkerékről sem szabad megfeledkezni. A szervizek vagy gumiabroncs-kereskedések szakértői szívesen segítenek azoknak az autósoknak, akik nem tudják vagy nem szeretnék maguk elvégezni az ellenőrzést, vagy akiknek kétségeik vannak gumiabroncsaik menetképességével kapcsolatban. Azok az autósok, akik ezeket a tippeket megfogadják, nyugodtan indulhatnak nyári vakációjukra, abban a tudatban, hogy abroncsaik készen állnak az utazásra.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés