Connect with us
Hirdetés

technokrata

Kapcsolatok is múlhatnak egy jó portréfotón a HONOR 10 ezer fős kutatása szerint

SmartPhone

Kapcsolatok is múlhatnak egy jó portréfotón a HONOR 10 ezer fős kutatása szerint

Kapcsolatok is múlhatnak egy jó portréfotón a HONOR 10 ezer fős kutatása szerint

Az európaiak 75%-a nem elégedett elsőre az általa készített portéfotóval, rendszeresen több felvételt készít, míg létrejön az ideális fotó, és átlagosan 268“fotó kudarcot” tárolunk a telefonunkon – derült ki egy, a közelmúltban végzett felmérésből.

A megkérdezettek 6 százaléka szóba sem állna olyan valakivel, aki nem tud jó fotót csinálni a telefonjával.

A HONOR 10.000 fős,  a portréfotózással kapcsolatos szokásainkat  vizsgáló kutatás eredménye szerint a nők több mint 100-zal több sikertelen fotót, és átlagosan 330 használhatatlan képet tárolnak a telefonjukon, ezzel szemben a férfiak jellemzően csak átlag 224-et. Érdekes az életkori megoszlás is: a Z generációnak van a legtöbb elhibázott fotója (360), míg a 35-45 éveseknél ez jóval kevesebb (200).

A fényképezés fájó pontjai

A felmérés szerint a 18-45 év közötti európaiak majdnem egyharmadát zavarja, ha valaki túl sokat időzik, mielőtt egy jó fotót készít róla, és minden ötödik (20%) frusztráltnak érzi magát, ha barátja vagy rokona fotózási képességei nem elég jók.

A fotózási készség ráadásul egy olyan tulajdonság, amit előszeretettel keresnek társaikban az emberek. A megkérdezettek közel egyharmada (30%) állítja, hogy különlegesebbnek érzi magát, ha valaki fényképet akar készíteni róla, 13 százalék pedig bevallotta, hogy nagyobb valószínűséggel jár olyannal, aki jól tud fotózni.

Egy kis csoport számára viszont egyenesen elképzelhetetlen a párkapcsolata e nélkül: 6 százalékkal történt már olyan, hogy nem állt szóba többet valakivel,  aki  rossz képet lőtt róla, míg 5 százalékuk véget is vetett azért a  kapcsolatának, mert nem tetszett neki az elkészített fotó.

A tökéletes portré

A megkérdezettek közel fele (46%) nagy nyomást érez, hogy jó képet készítsen, amikor megkérik erre, kicsit több mint harmaduk azonban (36%) elismeri, hogy nem tudja, hogyan kell jó portréfotót készíteni.

A tökéletesség ábrázolására irányuló nyomás ellenére 59 százalékuk azt mondta, hogy a jó portréfotók készítése jó érzéssel tölti el őket. A válaszadók egyharmada (34%) úgy érzi, hogy egy jó portréfotó többet elárul valakiről, 49 százalék pedig szereti, ha egy kép megörökíti valakinek a személyiségét.

A júniusban megjelenő HONOR 200 család óriási segítséget jelent majd a felhasználóknak, ugyanis kiváló kamerarendszereivel, AI technológiájával és profi kialakításával a portréfotózást helyezi előtérbe, profit varázsolva még az átlag felhasználókból is.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További SmartPhone

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés