Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia 2004 – informatikai biztonság a hétköznapokban

Laptop

Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia 2004 – informatikai biztonság a hétköznapokban

Az informatikai rendszereket egyre több és kifinomultabb, ártó szándékú támadás éri, ezért egyre inkább előtérbe kerül az informatika biztonságos üzemeltetésének kérdésköre, felértékelődik a rendszerekben tárolt adatok és információk megőrzésének és folyamatos rendelkezésre-állásának fontossága.

Az informatika üzleti életre gyakorolt hatásairól, különböző, a cégek elektronikus ügymenetét befolyásoló fontos trendekről és az ezekhez kapcsolódó részterületekről esett szó a budapesti Mariott Hotelben megrendezett egynapos előadássorozaton. A Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia plenáris előadását – az ez alkalomból Magyarországra látogató – Jeff Raikes, a Microsoft Productivity and Business Services alelnöke tartotta. Később, a délutáni szekciókban neves cégvezetők, tanácsadók és piackutatók tartottak előadást, akik saját tapasztalataikról, már „végigélt” projektjeikről beszéltek a jelenlévő összesen mintegy 450 fő előtt.

A tavaly áprilisban hagyományteremtő céllal megrendezett nagy sikerű konferencia folytatásaként idén már másodjára lezajlott konferencián a Microsoft Magyarország elsősorban a közép-és nagyvállalatok vezetőinek kívánta bemutatni azokat az iparági trendeket, melyek napjaink vállalati információtechnológiai alkalmazásaira hatnak.

„Az informatikai rendszereket egyre több és kifinomultabb, ártó szándékú támadás éri, ezért egyre inkább előtérbe kerül az informatika biztonságos üzemeltetésének kérdésköre, felértékelődik a rendszerekben tárolt adatok és információk megőrzésének és folyamatos rendelkezésre-állásának fontossága” – húzta alá Dénes Gábor, a biztonsági szekció vezetője.

„Szekciónkban azokat a módszereket ismertettük, melyek segítségével a vállalatok feltérképezhetik, szabályozhatják, és folyamatosan ellenőrizhetik informatikai rendszereik biztonságát. Megnéztük, hogyan lehet távol tartani az elképesztő mennyiségű levélszemetet (spam) a rendszerektől, bemutattuk, hogyan lehet a vírusfertőzések és a rosszindulatú számítógépes behatolási kísérletek ellen fellépni, illetve milyen lehetőségek vannak a „bizalmas információk” jogosultsági szintek alapján történő elérésére és kezelésére. A technológia ma már adott ahhoz, hogy az információk véletlenszerű kiszivárgását megakadályozzuk, hiszen a Digitális Jogkezelés (Digital Rights Management – DRM) révén pontosan szabályozható, hogy adott fájlokat ki nyomtathat ki vagy küldhet tovább e-mailben, illetve ki szerkesztheti ezeket a dokumentumokat” – tette hozzá Dénes Gábor.

Az egyik nagyvállalat előadója egy konkrét rendszer működtetésével kapcsolatos tapasztalatait ismertetve bemutatta azt is, milyen egyszerűen megoldható a szoftverek folyamatos frissítése, melynek révén számos probléma előzhető meg.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés