Connect with us
Hirdetés

technokrata

Nem lesz DVD/GameCube hibrid az amerikai piacon

Laptop

Nem lesz DVD/GameCube hibrid az amerikai piacon

A Japánban 2001 decemberében megjelenő, DVD lejátszó képességekkel is felvértezett Nintendo GameCube egyáltalán nem kapható majd az amerikai piacon (legalábbis hivatalosan).

E hét elején a Panasonic (a Matsushita Electric Industrial része), a Nintendo új konzoljának egy olyan vátozatát mutatta be, mely egyben DVD lejátszóként is használható. A leleplezésre számítani lehetett, hiszen már az év elején bejelentették: a Panasonic szeretne saját, GameCube technológiára épülő berendezést készíteni. A készüléket, már tervésekor sem az amerikai piacra szánták, a Panasonic szóvivője szerint ez csupán egy Japán szerkezet.

Az eredeti GameCube, a szabványos DVD-nél kisebb méretű korongokat kezeli csak, így eleve alkalmatlam a DVD-k lejátszására. A vállalat szóvivője szerint egyáltalán nem volt céljuk, hogy olyan szolgáltatásokat zsúfoljanak a készülékbe, mint például a DVD kezelés, hiszen ez egy játék konzol lesz.

A Panasonic tervei szerint, a DVD-s GameCube december 14-től érhető el Japánban, 325 dollárnak megfelelő áron.

Egyébként az amerikai piacon várhatóan megjelenő mindkét, konkurens konzol, a Sony PlayStation 2 és a Microsoft Xbox is képes a DVD-k kezelésére.

A várható amerikai megjelenés a következő: GameCube november 18 (199 dollár), Xbox november 15 (299 dollár). A PlayStation 2 ára szintén 299 dollár, de ez a konzol már egy éve az amerikai piacon van.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

samsung

SmartPhone

Kezd lejjebb menni a hajlítható mobilok ára

2021. július 31. szombat
privát

Kütyük

Szerezd vissza a mobilod privát szféráját!

2021. július 29. csütörtök
huawei

SmartWatch

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

2021. július 29. csütörtök
apple watch 3 okosóra okoseszköz

Kütyük

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

2021. július 26. hétfő
honor

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu