Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lenovo Yoga – új ultra-tablet-book Kínából

Laptop

Lenovo Yoga – új ultra-tablet-book Kínából

A las vegas-i CES-en jelentette be a Lenovo az új IdeaPad-ját, a Yoga-t.

A Yoga egy különös hibrid, ugyanis nem más, mint egy ultrabook, amit magából kifordítva táblagéppé alakíthatjuk át. A készülék az idei év második felében érkezik a boltok polcaira, és körülbelül 1200 dollárba fog kerülni. A Yoga Windows 8-al érkezik, szóval a 13.1 colos érintőkijelzőt ki lehet használni mind a 10 ujjunkkal. A képernyő felbontása 1600×900 pixel. Egy jelenleg még ismeretlen intel processzor (esetleg processzorok) adja a gép számítási sebességét, és ezt akár 8 GB memóriával és 256 GB SSD-vel is kérhetjük. Akkumulátora az ígéretek szerint 8 órán át fog üzemelni.

Egy ultrbookhoz képes igen megnyerő a külseje, bőr csuklótámaszt kapott és puha tapintású billentyűzetet. A monitort mondhatni bárhogy forgathatjuk, akár állványszerűen is, de azt tudni kell, hogy ez a készülék nehezebb az átlagos táblagépeknél (bár ez egyáltalán nem olyan nagy baj), majdnem másfél kiló.

Ha áthajtogatjuk a kijelzőt tablet módba, a Windows 8 ezt automatikusan érzékelni fogja  és bekapcsolja az új Metro-kelezőfelületet.  Árról még nem esett szó, várhatóan nem az olcsó vagy a futottak még árba fog beleesni, de persze függeni fog a gép felszereltségétől is, hogy milyen vastagon fog a gyártó tolla az árcédulákon.

Egy kedves hiperaktív német kolléga pedig be is mutatja mindazt, ami elsőre elképzelhetetlennek tűnik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés