Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csapnivaló az érettségizők tudása

Smart home

Csapnivaló az érettségizők tudása

Magyar irodalom, magyar nyelvtan és történelem – a diákok pár héttel a nagy megmérettetés előtt még mindig nem eléggé felkészültek.

A Doo.hu érettségi felkészítő portál felmérte az érettségizők tudását és kijelenhető, hogy az eredmények nagyon lehangolóak. Közel 100 idén érettségiző diák töltötte ki a Doo.hu tesztjeit magyar irodalom, magyar nyelvtan és történelem tantárgyakból.

„A lelkesedés nagy volt egészen az eredménynek kihirdetéséig” – állítja Tóth Béla, a Doo.hu érettségi felkészítő portál vezetője – „Sajnos a magyar nyelvtan tesztek átlageredménye volt a legjobb, és ez is épphogy elérte a 48 %-ot. Ezt követte az irodalom tantárgy 47,5%-os eredménye, míg a sor végén a történelem tesztek átlaga kullog a maga 28%-ával. Remélhetőleg a diákok még nem kezdtek el érdemben felkészülni a vizsgákra, ugyanis ez az eredmény a gyenge 3-as és kettesre elég, ami főiskolai vagy egyetemi helyet biztosan nem jelent.”

A szakemberek szerint már most gőzerővel kellene készülni a diákoknak az érettségire, ugyanis meglehetősen közel van a május 2-a, ami az idei vizsgák kezdete.

„A rövid határidő mindenképpen aktív tanulásra kell, hogy ösztönözze a diákokat. Úgy véljük, hogy oktató videóink hatékony segítséget nyújthatnak mindehhez. Ezen módszer sokkal célravezetőbb, mint az írott tételek, hiszen a tanári élőszó bizonyítottan hatékonyabb, mint az olvasás. A tanári magyarázat segíti a gyors megértést. A Doo.hu tanára többször taglalja az adott témakört, több oldalról körbejárja a problémát, a táblát, mint illusztrációs eszközt végig használja, így is segít abban, hogy a tanuló könnyen megértse és elsajátítsa az anyagot.” – zárat szavait a Doo.hu érettségi felkészítő portál vezetője.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés