Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ahol ingyen iPad jár

Smart home

Ahol ingyen iPad jár

Gyerekeknek osztogat táblagépet több szingapúri iskola.

A világ egyik leginkább ellenőrzött társadalmát tudhatja magáénak a távol-keleti Szingapúr. A városállam ugyanakkor az újdonságokhoz való modern és adaptív hozzáállásáról vált ismertté az elmúlt évtizedekben, így nem meglepő a hír, miszerint új kísérletbe kezdtek az Apple táblagépeivel.

Összesen négy iskola vezetése döntött úgy, hogy bevetik Steve Jobs cégének tabletjeit az oktatásban. Összesen 150 darab iPadet vásároltak, melyből 140-et a diákok, 10-et pedig a tanárok használhatnak. A mintegy 100 ezer dollárba kerülő projekttel szeretnék tehermentesíteni diákjaikat, kiváltva a nehéz könyvek, füzetek mindennapi cipelését. Tervek szerint csak az iPadet kellene magukkal vinniük a nebulóknak az iskolába.

iPadek a Nanyang Lany Gimnaziumban

Seah Hui Yong, a Nanyang Lány Gimnázium igazgatója elárulta, miért esett az iPadekre a választás. Yong szerint új tanítási módszereket lehet alkalmazni a 21. századi eszközökkel, a diákok nagyobb szabadságot kapnak a tananyag elsajátításában, ahelyett, hogy továbbra is teljes mértékben a hagyományos iskolatermi-tanári oktatásra támaszkodnának. Az igazgatónő emellett sietett leszögezni, hogy egyáltalán nem Apple-rajongó az iskolavezetés, csupán a megvizsgált eszközök közül ezt találták a legjobbnak.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés