Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az első több érintőfunkciós noteszgépek

Smart home

Az első több érintőfunkciós noteszgépek

A Fujitsu bemutatta legújabb termékeit.

A Fujitsu ´made4you´ szlogennel mutatta be otthoni felhasználóknak szánt legújabb termékeit az IFA 2009 kiállítás 13-as csarnokában. „Az IFA-n bemutatott PC-k saját augsburgi fejlesztőközpontunkban készültek.” – mondta el Rajat Kakar, a Fujitsu Technology Solutions alelnöke és kliensüzletágának vezetője.

Így többek között a proGREEN Selection környezetbarát, 0 wattos PC-modelljei is, amelyek egyáltalán nem fogyasztanak áramot tétlen állapotban. Így nem pazarolnak energiát és nem generálnak felesleges költséget – hozzájárulva ezzel a környezet megóvásához. Emellett kiállításra kerültek az IPS (In-plane Switching) paneltechnológiára épülő kijelzők, amelyek optimális képminőséget és ragyogó színeket jelenítenek meg több mint 2,3 millió pixel felbontásban. Jól használhatók professzionális kép- illetve videofeldolgozásra, HD minőségű filmlejátszásra és játékok futtatására. Az IPS technológiának és az ultraszéles látószögnek köszönhetően gazdájuk bármilyen szögből tökéletes képet élvezhet. A monitorok többféle nagyfelbontású képforráshoz is csatlakoztathatók: pl. PC-hez, noteszgéphez, digitális set-top boxhoz, a legújabb játékkonzolokhoz vagy videoberendezésekhez.

A játékkedvelők Fujitsu legújabb léghűtésű játékgépét, a sokoldalú Celsius Ultra PC-t ismerhették meg. Az új számítógép kizárólag felső kategóriás komponenseket tartalmaz: Intel Core i7 975 Extreme Edition processzort, FTS D2778-x alaplapot, 12 GB-os, 1333 MHz órajelen működő DDR3 SDRAM memóriát, két Creative Titanium X-Fi hangkártyát és két EVGA GeForce 295 GTX grafikus kártyát. Emellett bemutatkozott a Fujitsu új Amilo Xi3670 noteszgépe, melyet nemrég bővebben bemutattunk a Terminal hasábjain. A laptop a Wii kezelőpanel és az „AirMouse” funkcióit ötvözve, különleges kiegészítőkkel (pl. Air Command, GL 5600 játékegér és a géppel harmonizáló fekete-piros HS P2000 Vibra fejhallgatók) biztosítja felhasználó szórakozását.

Celsius Ultra PC

Az IFA-n a Fujitsu bemutatta első többféle érintőfunkcióval ellátott noteszgépeit: a T4410 és T4310 Lifebookokat. E noteszgépek felhasználója kézzel, többfunkciós tollal vagy kézírás-felismerő funkcióval is beviheti az adatokat, az elfordítható kijelzővel pedig rugalmas táblagéppé alakíthatja rendszerét. LED-es kijelzővel és a fényerőt automatikusan korrigáló környezetifény-érzékelővel látták el, így szabad térben is olvasható, kontrasztos marad a kép. Integrált 3G/UMTS, WLAN és Bluetooth technológiájuk optimális csatlakoztathatóságot biztosít. Opcionális biztonsági funkcióik (pl. az ujjlenyomat-felismerés) az irodában és utazás közben is hatásosan védik a rendszert a jogosulatlan hozzáféréstől.

T4310 Lifebook

A Celvin NAS Server Q600 és Celvin NAS Server Q700 központosítják a háztartás vagy a vállalat adatait, és operációs rendszertől (Windows, Mac vagy UNIX) függetlenül minden eszköz számára elérhetővé teszik azokat. Az új rendszer a videojátékok rajongóinak figyelmére is számot tarthat, mivel egyes játékkonzolok (pl. az X-Box 360 és a Sony PS 3) a NAS szerveren keresztül is tudják streamelni a videókat. Az eszközök biztonsági másolatkészítő, nyomtató vagy fájlszerverként is használhatók. A Fujitsu különleges adatmentési koncepciót is kínál hozzájuk, sokféle beállítási lehetőséggel.

Celvin NAS Server Q600

Az IFA további újdonságai közé tartozik a formabontó megjelenésű Esprimo Q1500 mini PC. A dekoratív házba szerelt, kis mérete ellenére komplett funkcionalitású PC Intel Centrino Mobile technológiára épül. A sokféle multimédia-funkciót kínáló rendszer az asztali PC-vel szemben támasztott követelmények mindegyikének megfelel, de ezzel együtt az otthoni szórakozáshoz is ideális eszköz. Akár internetezés, zenehallgatás vagy HD minőségű videók lejátszása a feladat, az Esprimo Q1500 az otthoni és irodai környezetben is sokféle alkalmazási területet támogat. Mindez alacsony energiafogyasztással és zajkibocsátással jár.

Esprimo Q1500 mini PC



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés