Connect with us

technokrata

Nagylátószögű új Panasonic zoomobjektív

Smart home

Nagylátószögű új Panasonic zoomobjektív

Mikro 4/3-os rendszerű új standard zoomobjektívet mutatott be a japán gyártó.

A Panasonic az új Mikro 4/3-os szabvány szerinti standard zoomobjektívet jelentett be, mely számos fényképezési helyzetben kiválóan alkalmazható, a portréfotóktól egészen a tájképek készítéséig. Az új Lumix G Vario 14-45mm/F3.5-5.6 ASPH./MEGA O.I.S. objektív 14-45 milliméteres gyújtótávolságot kínál (35 milliméteres filmes egyenérték: 28-90 milliméter), mégis ultra-kompakt méretet ölt, és rendkívül könnyű. Ez részben az aszférikus lencsetag alkalmazásának köszönhető, ami egyúttal ahhoz is hozzájárul, hogy az objektív nagyszerű optikai teljesítményt nyújtson, még 28 milliméteres nagylátószögű állásban is minimálisra csökkentve a torzítást.

Az új objektív rendelkezik a Panasonic MEGA O.I.S. optikai képstabilizátorával is, ami egy speciális korrekciós lencsetag megfelelő irányú és mértékű mozgatásával kiegyenlíti a kézremegés hatását. Ennek eredményeként tiszta, éles képek készíthetők számos olyan helyzetben, ahol a kéz természetes remegése miatti bemozdulás veszélye fokozottan fennáll, így például gyengén megvilágított környezetben történő fényképezéskor.

Amennyiben az objektívet a szintén Mikro 4/3-os rendszerű DMC-G1 típusú Panasonic Lumix fényképezőgépre erősítjük fel, igénybe vehetjük a kontraszt AF-rendszer által nyújtott előnyöket. A teljes zoomtartományban – így a legnagyobb tele állásban is – mindössze 30 centiméteres közelpontjával a lencserendszer 0,34-szeres nagyítási arányra képes (35 milliméteres filmes egyenérték). A 7 lamella a blendének kör formát kölcsönöz és finoman lágyítja a fókuszon kívül eső képrészleteket, mikor nagyra nyitott rekesz alkalmazásával készül a fotó. A komoly teherbírásra tervezett fém bajonettel szerelt objektív lencsetagjai többszörös tükröződésmentesítő védőbevonattal rendelkeznek, mely minimálisra csökkenti a túl erős beeső fény által okozott reflexiót és szellemképképződést.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák