Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lángok martalékává vált épület

Smart home

Lángok martalékává vált épület

A Dell notebook esete, ami egy egész épületet kiégetett.

Nemrég jelent megy egy USA-beli történet az Interneten, elsőként a Consumerist hasábjain, melyben egy pórul járt épületről írtak. A szenvedő fél egy 130 éves, korábban farmházként funkcionáló ingatlan tulajdonosa – vagyis csak volt, mert az épület a lángok martalékává vált. A beszámoló szerint a férfi, aki házon kívül tartózkodott az eset bekövetkeztekor, hazaérve azt látta, hogy fekete füst szivárog az ablakokon és a tetőn át kifele, illetve lángokat látott otthonában.

Órákkal később, a nyomozást vezető szakértő feltette a mindent eldöntő kérdést: rendelkezett-e notebookkal? A férfi igennel válaszolt, egyben elárulva a hordozható számítógép pontos típusát is: Dell Inspiron 1200. A szakértő szerint egyértelműen bizonyítható volt, hogy ez a készülék okozta a tüzet a házban; talán az akkumulátor, vagy a töltővezeték hibájából. A szerencsétlenül járt férfi kálváriája azonban csak ezt követően kezdődött: megpróbálta felvenni a kapcsolatot a Dellel.

Az óriáscéggel való kommunikáció nem hozott eredményt: a lakhatását elvesztő férfi szerint minden alkalommal, amikor beszélni próbált a vállalat ügyfélszolgálatával, egy indiai akcentussal beszélő munkatárshoz jutott. Ez még nem is lett volna baj, ha a beígért visszahívások – merthogy az ügyben azonnal tenni senki sem tudott semmit – bekövetkeztek volna; erre azonban nem került sor.

Nemrég írtunk egyes Dell notebookok azon problémájáról, melyek az alaplap gyártási hibájából adódtak. Ezeket a hordozható számítógépeket a vállalat – egyes állítások szerint – annak ellenére hozta forgalomba, hogy tisztában volt a hardverelem hibájával. Igaz, ezek között nem szerepelt az Inspiron 1200-as modell, „csak” az 1100, 1150, 5100, 5150 és 5160 típusok. A két eset között valószínűleg nincsen tehát összefüggés, az egyre alacsonyabb árat kikényszerítő vásárlók azonban a sietve, néha kapkodva kiadott új modellek rövid tesztelési idejéért, gyártási hibáiért részben maguk is felelősek.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés