Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kibővített garancia és csökkentett fogyasztás

Laptop

Kibővített garancia és csökkentett fogyasztás

Az Acer kedvezőbbé kívánja tenni a projektor használatot.

Iskolák, üzleti vállalkozások, irodák valamint az otthoni szórakozásra vágyók számára is kiválóak lehetnek az Acer projektorok, melyek különböző végfelhasználók számára készültek, akiknek azonban egy közös szükségletük van: saját projektoruk intenzív használata, miközben a TCO (Total Cost of Ownership – Teljes Birtoklási Költség) a lehető legkedvezőbb. Ez volt az, ami arra ösztönözte az Acert, hogy új garanciákat vezessen be, hogy bebiztosítsa a legfontosabb komponenseket, valamint olyan új technológiákat, melyek révén a fogyasztás is csökken.

Annak érdekében, hogy a javítás során felmerülő költségek csökkenjenek, az Acer új garanciákat alkalmaz két kényes kulcsfontosságú összetevőre, melyek nélkülözhetetlenek a projektor megfelelő működéséhez: az izzó és a DMD chip. Az izzó az, ami mechanikailag lehetővé teszi a kivetítést, és korlátozott várható élettartama van. Az Acer EcoProjection és Instant Pack technológiáknak köszönhetően, mely megvédi az izzót a kiégéstől még akkor is, ha véletlenül kihúzzuk az eszközt az áramból, a lámpa életciklusa jelentősen megnövekszik.

A DMD chip az, ami az izzó számára a kivetítendő képet biztosítja; a DLP eszközök egy fájlban kódolt adatcsomagot juttatnak el a mikroszkopikus tükrökhöz: minden egyes ilyen fájl egy pixelt jelképez. Amikor a pozíció megváltozik, akkor a lámpából érkező fényt tükrözik vissza és alakítják képpé. A DMD chip így tehát tulajdonképpen a kivetítés kifinomult agya, és az állandó használat során sajnos elhasználódik.

Az Acer most megnégyszerezte az izzóra vonatkozó garancia időtartamát, 90 napról 1 évre. Ez egy óriási lépés a projektor és végfelhasználói felé. Hasonlóképpen új garancia vonatkozik a DMD chipre is, ami immáron 5 évre vonatkozik annak érdekében, hogy ez az alapelem garantáltan működjön a projektor teljes élettartamának nagy részében.

#img1#

Az új garanciák minden egyes új Acer modellre vonatkoznak (kivéve LED), melyek 2009 szeptember 1 óta a piacon vannak. Azon termékekre, melyek már a boltokban vannak, a garanciális kondíciók csak a 2009 szeptember 1. után vásárolt termékekre vonatkoznak. A korábbi garanciák megmaradnak a LED-es modellek (K10, K11 és C20), valamint az X1160PZ, X1260P, P1166, P3150 típusok esetében.

A karbantartási költségek csökkentése mellett, melyet az új garancia biztosít, az Acer olyan technológiai újításokat vezetett be, melyek csökkentik az energiafogyasztást.A 2005/32/CE Európai direktíva és az 1275/2008/EC EC Bizottsági Rendelettel összhangban az Acer úgy konfigurálta projektorjait, hogy azok megfeleljenek az EuP (energiafelhasználási) Szabályoknak azáltal, hogy készenléti üzemmódban mért fogyasztásukat lecsökkentette 5-ről 1 wattra.

Ez a csökkentés az EcoProjection jóvoltából vált lehetővé, amely egy olyan megoldás-csomag, mely az egyes projektor komponensek egyedi áramfelvételét szabályozza, így készenléti állapotban akár 80% energia-megtakarítás is elérhető. Az Acer EcoProjection valójában tartalmazza az Acer ePower Management megoldást, mely az energiagazdálkodási opciókat kezeli, és Auto Shutdown funkcióval is rendelkezik, mely kikapcsolja a projektort, ha több mint 5 percig nem érkezik bemeneti jel.

Az Acer EcoProjection csomagban mostantól megtalálható egy úgynevezett Auto ECO eszköz, mely automatikusan bekapcsolja az ECO (gazdaságos) üzemmódot, mely az izzókat csak egy bizonyos szintű kapacitáson aktiválja, amikor a környezeti fény egyébként is korlátozott a helységben, ahol a vetítés zajlik. Így sokkal kevesebb energiára van szükség, ami 20%-os csökkenést jelent az energiafogyasztás terén a normál felhasználással szemben. Az energia csökkentése, a lámpa izzót magát is kíméli, így életciklusa megnövekszik. Az első Acer projektorok, melyek megfelelnek az EuP Szabályoknak: X1130P, X1161, X110, X1230PK, X1261, P5271, H5360, H7530D, P7290, S5200, P5205, P5271i, P5290, P5390W.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés