Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft nekiment a Google-nak

Laptop

A Microsoft nekiment a Google-nak

Az internetes keresőoldalak közötti verseny ellehetetlenítése miatt feljelentette a Microsoft a Google-t az Európai Unió versenyügyekért felelős testületénél, az Európai Bizottságnál.

Csütörtöki beadványában a Microsoft azt kifogásolja, hogy a Google “lépések sorával” igazságtalanul korlátozza a piaci versenyt. Érvelésük szerint a Google megakadályozza, hogy más keresőmotorok hozzáférhessenek a Youtube videó megosztó portálon lévő tartalom pontos adataihoz és a könyvkiadóktól átvett tartalmakhoz. Kifogásolják azt is, hogy a Google nem engedi, hogy a fogyasztókról oldalain összegyűjtött adatokat más honlapokon felhasználják, illetve, hogy az a potenciális vetélytársak reklámköltségeit is felsrófolja. A Microsoft továbbá azzal vádolja a Google-t, hogy megakadályozza a többszörös keresőpanelek beillesztését a honlapokra. Először fordult elő, hogy a Microsoft valamelyik vetélytársa ellen versenyjogi eljárást kezdeményezzen. Korábban számos vizsgálat indult a Microsoft piaci magatartása miatt az Egyesült Államokban és Európában. A vállalatot eddig összesen 1,68 milliárd eurós bírsággal sújtotta az Európai Bizottság versenyjogi szabálysértések miatt.

Korábban három kisebb európai vállalat – köztük a Microsoft egyik leányvállalata – indított eljárást a Google ellen az Európai Bizottságnál.

A Google szóvivője, Al Verney a beadványra reagálva elmondta: “részünkről folytatjuk a konzultációkat az Európai Bizottsággal, és a legnagyobb örömmel magyarázzuk el bárkinek üzleti működésünket”.

Az Európai Bizottság szóvivője csütörtökön úgy fogalmazott: “az Európai Bizottság tudomásul vette a Microsoft beadványát, és az eljárási rendnek megfelelően értesíti a Google-t, illetve kikéri véleményét”. Christopher Thomas, a Hogan Lovells ügyvédi iroda jogásza szerint a Microsoft panasza nyomán megnőhet az ügy fontossága. “Ha a Microsoft ad be indítványt, az egészen más. A három vállalat (…) nem rendelkezik ugyanazokkal az erőforrásokkal és azzal az elszántsággal, mint a Microsoft”.

Thomas Vinje, a Clifford Chance jogi iroda trösztellenes részlegének vezetője szerint a Microsoft lépése megakadályozhatja azt, hogy a Google egyezségre jusson a bizottsággal a korábbi beadvánnyal kapcsolatosan. “Már a kért előzetes vizsgálat is hat hónappal tolhatja el a megállapodást” – tette hozzá.

Korábban a Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozó források arról számoltak be, hogy a Google és az Európai Bizottság egyezség megkötését tervezik, bár konkrétumok még nem születtek a kérdésben.

A Google Európában az internetes keresők piacának 90 százalékát uralja.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés