Connect with us

technokrata

Kétszer is hackertámadás érte az Acert egymás után

acer

Adatvédelem

Kétszer is hackertámadás érte az Acert egymás után

Kétszer is hackertámadás érte az Acert egymás után

Nagy pech az ilyesmi!

A Desorden nevű hackercsapat büszkén újságolta el a weben, hogy sikeres kibertámadást hajtott végre az Acer ellen. Majd aztán megint. Céges és felhasználói adatok kerültek rossz kezekbe.

Egy kifejezetten nagyvállalatok megbénítására szakosodott hackercsoport, a Desorden a múlt héten betört az Acer indiai szervereire. Nem sokkal ezután pedig a cég tajvani hálózatát is megostromolták. A támadások mindkét esetben sikeresek voltak – írta az incidensről a Cyber Intel.

A Desorden a betörést követően mind az indiai, mind a tajvani rendszerekből adatokat nyert ki; előbbiből csaknem 60 gigabájtnyit. A kiszivárgott információk közt ügyfelek személyes adatai és vállalati pénzügyi dokumentumok is szerepelnek.

Az Acer elismerte az indiai szervert ért támadást, majd a tajvani esetről is kiadtak egy megerősítő közleményt. A cég hozzátette: a történtekről értesülve azonnal elindították a hasonló incidensekre kidolgozott folyamatokat, melyek része a vonatkozó szerverek teljes leállítása, és átfogó ellenőrzések futtatása. A vállalat ezután a hatóságokat is értesítette a támadásokról.

“A cég a második betörésről szólva többször is hangsúlyozta, hogy akkor nem kerültek felhasználói adatok a támadók birtokába.”

Az Acert idén márciusban is kibertámadás érte, akkor az orosz REvil nevű csoport lopott adatokat a cégtől, amikért 50 millió dolláros váltságdíjat követeltek.

Forrás: HVG

További Adatvédelem

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

lush

Dotkom

Lelép a social-media felületekről a Lush

2021. november 24. szerda
oracle

Dotkom

Az Oracle megelőzte a Google-t

2021. november 23. kedd
edge
facebook

Dotkom

Jobban rendezhetjük hírfolyamunkat a Facebookon

2021. november 21. vasárnap
winamp

Műszaki-Magazin.hu