Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel: egész pályás letámadás

Laptop

Intel: egész pályás letámadás

Az Intel bemutatta a legújabb, 2010-es Intel Core processzorcsaládot.

Az új Intel Core i7, i5 és i3 chipek megjelenése egybeesik az Intel új 32 nanométeres gyártási eljárásának megérkezésével, amelyet – a vállalat történetében elsőként – arra alkalmaz a cég, hogy azonnali teljesítéssel processzorokat állítson elő és szállítson le különféle árszinteken, már HD-grafikát integrálva a processzorba.

Az Intel számos platformot felfed, köztük több mint 25 processzort, vezetéknélküli adaptert és chipsetet, beleértve az új Intel Core i7, i5, i3 processzorokat, Intel 5 sorozatú chipseteket, és Intel Centrino Wi-Fi és WiMAX adaptereket, amelyek tartalmazzák az új Intel My WiFi képességeket (lásd az alábbi ábrákat). Több mint 400 laptop és desktop PC modell várható a gyártóktól ezekre a termékekre építve, további 200 beágyazott eszköz mellett.

Az Intel Nehalem mikroarchitektúrájára alapozva az új desktop, mobil és beágyazott processzorok okosan nyújtanak nagy teljesítményt a zenék, játékok, videók, fotók, közösségi hálózati és más igényes alkalmazások számára. Ezen túlmenően az ultravékony laptopok a vadonatúj 2010-es Intel Core processzorokkal a teljesítmény, stílus és hosszú akkumulátoros üzemidő egyensúlyát kínálják olyan vékony rendszerek számára, amelyek vastagsága kevesebb mint 2,5 centiméter.

#img1#

Az új Intel Core i7 és Core i5 processzorok egyúttal rendelkeznek az Intel exkluzív Turbo Boost technológiájával, ami a teljesítmény adaptálását teszi lehetővé. A Turbo Boost automatikusan növeli a teljesítményt, a futtatott feladathoz igazítva, hogy azonnali gyorsulást biztosítson akkor, mikor szükség van rá. Az Intel Hyper-Threading Technológia  az Intel Core i7, i5 és i3 processzorokban is elérhető, és jobbá teszi a többfeladatos munkavégzést azáltal, hogy minden egyes processzormag több szálat futtathat, ami lenyűgöző válaszképességet és nagyszerű teljesítményt eredményez.

Az Intel 5-ös sorozatú lapkakészlete, amely a 2010-es Intel Core processzorokat támogatja, az első egychipes megoldás. Az Intel Core család továbbá fogyasztáscsökkentési technikákat is bevet, mint például azt, amelyet az Intel “siess és légy készenlétben” (“hurry up and get idle”), avagy  a “HUGI”, amely lehetővé teszi, hogy a feladatokat gyorsan elvégezzük, így spóroljunk az akkumulátor idővel.

Az új 2010-es Intel Core beágyazott processzorok olyan eszközöket céloznak meg, amelyek a PC-szerű működésből kovácsolnak előnyt egy okosan összekapcsolt világban, mint például jegyautomaták és önkiszolgáló kasszák, ATM-ek, digitális monitorok, orvosi eszközök, kommunikációs berendezések és ipari gépek. Legyen szó például, egy bank vagy bolt tulajdonosairól, akik jobban menedzselhetik az ATM-eiket, termináljaikat vagy okos kasszáikat ezen megoldások által. Ezek az eszközök optimalizálni tudják a feladatokat, energiát takarítanak meg, távolról menedzselhetőek, vagy akár adatokat is gyűjthetnek videós elemzésből a még hatékonyabb reklámkampányok kidolgozása érdekében.

Az Intel szintén kibővítette az energiahatékonyságot szem előtt tartó beágyazott platformjainak választékát az ECC memória opció felkínálásával, olyan alkalmazások számára, amelyek magasabb adatintegritási követelményekkel rendelkeznek. A beágyazott processzorok, az Intel 5-ös sorozatú chipsetjeivel együtt kiterjesztett, hétéves életciklussal rendelkeznek, ami jobban illeszkedik ezekhez a piacokhoz.

Az Intel Centrino márka immár az Intel vezetéknélküli termékeit is jelöli, felhasználók szélesebb rétegeit célozva meg, mint korábban. Három új Intel Centrino Wireless adapter fejlett 802.11n multi-stream képességgel és dual-band támogatással rendelkezik a WiFi hálózatok számára, ezáltal akár nyolcszor nagyobb sebességet, stabil lefedettséget és megbízható kapcsolódást kínálva, miközben alacsony marad az energiafogyasztás. Az Intel adapterek teljes sorát kínálja, és integrált WiMAX/WiFi adaptere 2,3, 2,5 és 3,5 gigahertzes WiMAX spektrumokat is támogat, mozgás közben akár 20 Mbps átviteli sebességgel.

Az összes adapter támogatja az Intel My WiFi Technológiát, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy laptopjukat virtuális hotspotokká változtassák, és közvetlenül csatlakoztassanak vezetéknélküli eszközöket számítógépükhöz. A távoli WiFi kliensmenedzsment az Intel Embedded IT és Intel Active Management Technology 6.0 megoldásokkal egyetemben szintén segít abban, hogy lehetővé tegye vállalatok számára a kliensek távoli felügyeletét.

Ezen túlmenően, belépőkategóriás munkaállomások már most elérhetőek a HD grafikával integrált Intel Core i5 vagy Intel Xeon 3400 sorozatú processzorokkal és az Intel 3450 lapkakészlettel. Ezeket a munkaállomásokat a hatékonyság, fogyasztás és megbízhatóság szempontjai szerint építették. A 2010-es Intel Core processzorcsaládot az Intel a vPro technológiával is kínálja majd később a negyedév során.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés