Connect with us

Hirdetés

technokrata

Iomega: 2 és 4 terabájtos asztali NAS

Laptop

Iomega: 2 és 4 terabájtos asztali NAS

Négy kattintással üzembe helyezhető és elindítható.

A nagyvállalati kategóriájú EMC tárolótechnológiákon alapuló StorCenter Pro ix4 NAS mindössze négy egérkattintással üzembe helyezhető és elindítható, és akár 4 TB hálózati tárhelyet kínál a kisvállalatok és a távoli irodák számára. A négy meghajtóból álló NAS-egység működtetéséről az EMC LifeLine szoftver, egy teljes Linux működési környezet és egy sor alkalmazás gondoskodik. A StorCenter Pro ix4-100 gyors adatátvitelt, többféle RAID-konfigurációt, RSA nagyvállalati biztonsági szolgáltatásokat kínál. A berendezés felügyeletéhez nincs szükség informatikai szakemberre.

Az Iomega StorCenter Pro ix4-100 NAS 2 és 4 terabájtos méretben is mindössze egy kis asztali gépnyi helyet foglal. Központosított tárolási szolgáltatásokat kínál, felügyelete pedig webes felületen végezhető, ahol 11 nyelv közül lehet kiválasztani a legmegfelelőbbet. A felhasználók bármelyik hálózatra kapcsolódó Windows PC-ről, Linux munkaállomásról vagy Macintosh gépről elérhetik a fájlokat.

Többféle RAID-szint használatára képes: alapértelmezésben RAID 5-re van beállítva, de használható a RAID 10 (mindkét esetben lehetséges az automatikus RAID-újraépítés) és a JBOD is. A berendezés négy merevlemeze üzem közben cserélhető SATA II meghajtó. Gigabites Ethernet kapcsolata mellett négy USB 2.0-s porttal rendelkezik, így nyomtatók vagy (a tárkapacitás növelésére) külső USB-meghajtók is csatlakoztathatók.

Kiegészítő szolgáltatásai
– Windows Active Directory támogatás: Az ix4 az Active Directory tartomány klienstagjaként működhet, így biztosítva, hogy a felhasználók és a csoportok hozzáférjenek az eszközhöz.
– UPS támogatás: Lehetőséget ad a rendszer felügyelet nélküli leállítására áramkimaradás esetén, az adatok elvesztése nélkül.
– Bővíthetőség: Tovább növelhető a tárolókapacitás külső USB-merevlemezek csatlakoztatásával.
– Rugalmasság: Az ix4 sokféle formátum írására és olvasására képes, így például Fat32, az NTFS és ext2/ext3 formázású merevlemezeket is tud használni (a külső HFS+ formázású meghajtókat csak olvassa).
– Riasztások: A készülék e-mail és SNMP-riasztásokat küld a rendszerállapot gyors felméréséhez.
– Rendszer-kezelőfelület: Könnyen érthető állapotinformációkat ad a helykihasználtságról, az eszközökről, a perifériák és a mentés állapotáról.
– Videomegfigyelés: A berendezéshez akár három Axis Network videokamera is kapcsolható, így lehetőség nyílik a valós idejű figyelésre, illetve felvételek készíthetők közvetlenül az ix4-100-ra, a rendszer terhelésétől és a hálózati feltételektől függően.
– Nyomtatószerver: Támogatja az intelligens nyomtatómegosztást maximum 4, az ix4-hez közvetlenül csatlakozó USB nyomtató erejéig.
– UPnP AV médiaszerver: Az eszköz kompatibilis az UPnP és DLNA minősítésű médialejátszókkal, így nem csak a notesz- és asztali gépekre képes továbbítani a fényképeket, audiofájlokat és videókat, de egy sor más eszközre is. Ezek közé tartoznak a játékkonzolok (Xbox 360, PlayStation 3), az audiokonferencia-eszközök („audio bridge”), az iTunes lejátszók, a digitális képkeretek és egyebek.
– Bluetooth-kapcsolat: A felhasználók kapcsolati információkat, fényképeket és más adatokat tölthetnek fel mobiltelefonokról, kézi számítógépekről vagy Blackberry telefonokról (ehhez külön vásárolható Bluetooth USB adapterre van szükség).
– Picture Transfer Protocol (PTP): Támogatja a fényképek automatikus, érintés nélküli átvitelét digitális kamerákról a négy USB 2.0 port valamelyikén át.

A NAS szerver az integrált EMC Retrospect mentőszoftverrel akármennyi asztali és noteszgép adatmentési és -védelmi feladatait képes ellátni. További védelmet jelent, hogy tartalmazza a MozyHome online mentési szolgáltatást is, amellyel 2 GB ingyenes online tárolóhelyet ad minden felhasználónak a kiválasztott mappák mentésére. A StorCenter Pro ix4-100-nek része az RSA BSAFE titkosítási technológiája is, ezzel védi a telepítéseket és frissítéseket a vírusok és rosszindulatú szoftverek ellen.

A 2 terabájtos StorCenter Pro ix4-100 NAS Server már kapható a világ minden táján, ára 800 dollár. A 4 terabájtos változat e hónapban kerül az üzletekbe, ára 1300 dollár lesz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés