Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hivatalos Windows Vista SP1 időpont

Laptop

Hivatalos Windows Vista SP1 időpont

Megérkezik-e még a héten? Cikkünkből kiderül.

Több olyan pletyka is keringett az elmúlt napokban az Interneten, miszerint a Windows Vista első javítócsomagja ezen a héten jelenik meg. Nemrég azonban hivatalos cáfolat érkezett: a Reuters értesülései szerint az SP1 gyártásra kész állapotba került, kiadása pedig hamarosan várható. Nagyjából ugyanakkor, amikor a Windows Server 2008 – ez pedig, Steve Ballmer bejelentése szerint február 27-én (későbbi információ szerint március 1-én) esedékes.

Mindez azt jelenti, hogy márciusnál előbb nem lehet számítani Redmond legújabb asztali operációs rendszerének első javítócsomagjára. Akkor is először az úgynevezett Microsoft Volume Licensing partnerek számára válik elérhetővé a service pack – a „nép” várhatóan csak ezután „vetheti rá” magát a frissítésre.

Betömködjük a réseket
A Service Pack 1 kiadásával két, a biztonsági funkciókat megkerülő trükköt is ellehetetlenít ígérete szerint Redmond. Az egyikkel azt az eljárást utánozták a kalózok, amely a nagyvállalatok számára teszi lehetővé az előaktivált Vista gépek használatát. A másik pedig az a trükk (volt?), melynek révén a próbaidőszakot tolták ki a végtelenbe (és tovább) a cseles, ám a szoftverért fizetni nem akaró internetezők. A próbaidőszak alatt ugyanis nem kell aktiválni az operációs rendszert, ugyanakkor annak minden funkciója bárminemű korlátozás nélkül elérhető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés