Connect with us

Hirdetés

technokrata

VIII. BME 24 órás Programozóverseny

Laptop

VIII. BME 24 órás Programozóverseny

5000 eurós öszdíjazással

Még két hétig lehet regisztrálni a VIII. BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyre; a határidő 2008. február 17. éjfél. A versenyen három fős csapatok indulhatnak, de a regisztráció után arra is lehetőség van, hogy csapattársakat keressen a jelentkező az oldalon. A nevezést követően 2007. február 24-én (közép-európai idő szerint) délelőtt 10 és délután 3 óra között kerül sor egy interneten keresztül lebonyolított előválogatóra, amelyen a csapatoknak 8 algoritmikus jellegű problémát kell megoldaniuk. Az itt legjobbnak bizonyuló harminc csapat kerül be a 2008. május 2-4. között, Budapesten megrendezésre kerülő 24 órás döntőbe. Itt egyetlen, bár rendkívül bonyolult és komplex feladattal kell megküzdeniük a csapatoknak.

Se az előválogató, se a döntő során nincs semmiféle megkötés a versenyzők által használható fejlesztőeszközökre, operációs rendszerre valamint írásos segédanyagokra vonatkozóan. Az előválogatóhoz hasonlóan a döntőben is a saját számítógépeikkel dolgozhatnak a versenyzők. A rendezők csak áramellátást és a versenyhez szükséges hálózati kapcsolatot biztosítják az egésznapos megmérettetés során, az enni- és innivalón kívül. Külső segítség igénybevétele természetesen nem engedélyezett.

A feladatokat a BME informatika karának doktorandusz hallgatói írják, így a tavalyihoz hasonlóan érdekes megmérettetésre számíthatnak a versenyzők. A problémák megoldásához, az eredményes szerepléshez leginkább jól működő csapatmunkára, valamint gyors és precíz kódírási képességre, széleskörű informatikai ismeretekre van szükség. Az összesítésben legtöbb pontot összegyűjtő csapat viheti haza a vándorkupát és a fődíjat. A verseny rangjához és színvonalához a támogatók által felajánlott 5000 eurós összdíjazás és a további nagyértékű tárgynyeremények járulnak hozzá. A tavalyi évben a legjobban szereplő három csapat tagjai egy-egy autóba szerelhető GPS navigációs eszközzel, és hozzá való szoftverekkel gazdagodtak.

A hagyományokhoz híven a szervezők ebben az évben is népes nemzetközi mezőnyre számítanak. A tavalyi verseny döntőjén 10 ország – Egyesült Államok, Ausztria, Hollandia, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Románia, Svédország, Szerbia és Ukrajna – programozói vettek részt, akik felejthetetlen élményekkel és hasznos tapasztalatokkal tértek haza.

Az események minden érdeklődő számára nyomon követhetők lesznek a verseny hivatalos honlapján.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés