Connect with us

Hirdetés

technokrata

Átrendeződések Tajvan gazdaságában

Laptop

Átrendeződések Tajvan gazdaságában

Az Gigabyte Asus általi akvizíciója előre vetíti az IT-ipar éretté válását. Akik nem akarnak végleg eltűnni a piacról, serkenteniük kell üzletüket, mivel az imázsépítés ma már nem elegendő. Vajon ki lesz a következő?

Ha egy gyártó a teljes piacot le akarja fedni, mindenféle minőségben és áron kell termékeket előállítania. Gondoljunk ismét a HP, Dell vagy Gateway gyártókra: ezek a nehézsúlyúak csak minőségi termékeket árulnak, s nem hajlandók olcsóbbakat gyártani.
Az alaplapok és a grafikus kártyák gyártása nem igényel titkos recepteket. Csak szorgalmas mérnökök, új gépek és gyors gyártási folyamat, illetve egy komponenskövető rendszer kell hozzá – a brutális pénzeken kívül. Ez a fő oka annak, hogy a termelés Tajvanból Kínába költözik. Végül előállhat az a helyzet, hogy Vietnam is vonzó lehet amiatt, hogy Kína nem számít majd olcsónak.
A kis- és közepes gyártók nem véletlenül képtelenek olcsó termékeket árulni: nem tudnak nagy mennyiségben termelni, vagy nincs pénzük a legdrágább felszerelésre: szükségük van EMI kamrákra, ESD tesztelőre, hőkamrára és így tovább.
Nézzük most a minőségbiztosítás elemeit.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés