Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadonatúj képstabilizátoros teleobjektív a Canontól

Laptop

Vadonatúj képstabilizátoros teleobjektív a Canontól

A Canon bejelentette legfrissebb újdonságát, az EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM zoom-objektívet.

A 3 értéknyi záridő-többletet nyújtó kitűnő képstabilizátor mellett az objektív szuperérzékeny autofókusszal is rendelkezik. A világ első képstabilizátorral rendelkező cserélhető objektívje, a EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM utódaként várhatóan a természet- és sportfotózással foglalkozó amatőrök kedvence lesz majd, hiszen tulajdonságai révén ideális a kézből való fotózásra.


Képstabilizátor
A képstabilizátor (Image Stabilizer – IS) nagymértékben csökkenti a bemozdulásból eredő elmosódás veszélyét. Az EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM objektívben a Canon legújabb 3 fényértékes záridő többletet biztosító képstabilizátora egy fényértékkel jobb az előd modellhez képest. Segítségével a záridő akár három értéknyivel is hosszabb lehet az egyébként lehetségesnél, az elmosódás mértékének látható növekedése nélkül. Hogy egy 300mm-es objektívvel kézben fotózva bemozdulás-mentes kép készüljön, az egyébként ideális 1/500 záridő helyett akár 1/60 másodperc is használható, megsokszorozva ezzel a lehetőségek számát gyenge megvilágítás esetén.

A nemkívánatos rezgéseket giroszenzorok érzékelik, majd mozgásba hozzák az optikai tengelyre merőlegesen elhelyezett korrekciós lencsecsoportot. Ez megváltoztatja a fény irányát, visszaterelve a képet a megfelelő helyre a szenzoron vagy a film felületén.

Az EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM kétféle módot kínál a mozdulatlan témák fényképezésére. Az első módban a rendszer a vízszintes és a függőleges tengely mentén stabilizálja a képet. Ha egy mozgó tárgyat követve elfordul a fényképezőgép, a kettes mód kikapcsolja a mozgatás irányába történő korrekciót és megakadályozza, hogy a témát ˝visszarántsa˝ a képen az objektív. A képstabilizátor automatikusan kikapcsol, amikor a gépet állványra rögzítik, így megakadályozva az IS szenzor és a stabilizáló-motor vibrációja közötti ellentétet.

Remek autofókusz
Az EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM gyűrűs USM motorja rendkívül magas frekvenciát használva egyedülállóan gyorssá és majdnem tökéletesen csöndessé teszi az autofókuszálást. A megfelelő fékezőnyomaték precízen és pontosan, túlfutás nélkül állítja meg az objektívet, amint az a megfelelő fókusztávolsághoz ér. Az erős processzor és a továbbfejlesztett AF algoritmus az elődjénél lényegesen gyorsabbá teszik az autofókuszálási folyamatot.
Egy rögzítő-gyűrű gondoskodik arról, hogy szükség esetén az objektív széles látószögű állásban maradjon. Ez biztosítja, hogy az optikát a lehető legkisebb formájában lehet szállítani vagy tárolni, valamint megóvja az objektívet azoktól a sérülésektől, amiket akkor szerezhetne, amikor például nyakban hordva kiterjedése miatt akadályokba ütközne.

Tetszetős életlen háttér
Az EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM elektromagnetikus rekeszt (EMD) használ, kör alakú blendével. Így tetszetős hátterek készíthetők, még akkor is, amikor a fotós nyitott blendénél kiemeli a témát és életlenül hagyja a hátteret.

Képminőség
A lencsetagok formájának kialakításával és a Super Spectra bevonat optimális alkalmazásával a Canon mérnökei sikeresen csökkentették a becsillanás vagy a szellemkép kialakulásának esélyét – ezek a jelenségek az érzékelőről visszatükröződő kép miatt gyakoribbak a digitális fényképezőgépek esetében. A megnövelt fényelnyelésű borítás csökkenti a lencsetagok becsillanásának mértékét, így torzítatlan, természetes színű képek készülhetnek.

Az objektív fókusztávolsága az EOS 20D és EOS 350D vázakra rögzítve, 35mm-es filmes rendszerre átszámítva 112-480mm-nek felel meg.

Az EOS rendszer
Az EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM távolságmérő funkciója kompatibilis az újabb gépek, mint például az EOS-1D Mark II N és az EOS 5D E-TTL II vakurendszerével. Amikor a Canon EX Speedlite vakuegységeivel használják, az objektív átküldi a távolságra vonatkozó információkat a vaku-algoritmusnak, szemmel látható javulást eredményezve a vakus távolságmérés terén. Az EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM tartozékai az ET-65B lencsesapka és az LP1222 objektívtartó. A lencsék kizárólag ólommentes üvegből készülnek.

Az EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM októbertől vásárolható meg a hazai szaküzletekben.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés