Connect with us

technokrata

Vadonatúj képstabilizátoros teleobjektív a Canontól

Laptop

Vadonatúj képstabilizátoros teleobjektív a Canontól

A Canon bejelentette legfrissebb újdonságát, az EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM zoom-objektívet.

A 3 értéknyi záridő-többletet nyújtó kitűnő képstabilizátor mellett az objektív szuperérzékeny autofókusszal is rendelkezik. A világ első képstabilizátorral rendelkező cserélhető objektívje, a EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM utódaként várhatóan a természet- és sportfotózással foglalkozó amatőrök kedvence lesz majd, hiszen tulajdonságai révén ideális a kézből való fotózásra.


Képstabilizátor
A képstabilizátor (Image Stabilizer – IS) nagymértékben csökkenti a bemozdulásból eredő elmosódás veszélyét. Az EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM objektívben a Canon legújabb 3 fényértékes záridő többletet biztosító képstabilizátora egy fényértékkel jobb az előd modellhez képest. Segítségével a záridő akár három értéknyivel is hosszabb lehet az egyébként lehetségesnél, az elmosódás mértékének látható növekedése nélkül. Hogy egy 300mm-es objektívvel kézben fotózva bemozdulás-mentes kép készüljön, az egyébként ideális 1/500 záridő helyett akár 1/60 másodperc is használható, megsokszorozva ezzel a lehetőségek számát gyenge megvilágítás esetén.

A nemkívánatos rezgéseket giroszenzorok érzékelik, majd mozgásba hozzák az optikai tengelyre merőlegesen elhelyezett korrekciós lencsecsoportot. Ez megváltoztatja a fény irányát, visszaterelve a képet a megfelelő helyre a szenzoron vagy a film felületén.

Az EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM kétféle módot kínál a mozdulatlan témák fényképezésére. Az első módban a rendszer a vízszintes és a függőleges tengely mentén stabilizálja a képet. Ha egy mozgó tárgyat követve elfordul a fényképezőgép, a kettes mód kikapcsolja a mozgatás irányába történő korrekciót és megakadályozza, hogy a témát ˝visszarántsa˝ a képen az objektív. A képstabilizátor automatikusan kikapcsol, amikor a gépet állványra rögzítik, így megakadályozva az IS szenzor és a stabilizáló-motor vibrációja közötti ellentétet.

Remek autofókusz
Az EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM gyűrűs USM motorja rendkívül magas frekvenciát használva egyedülállóan gyorssá és majdnem tökéletesen csöndessé teszi az autofókuszálást. A megfelelő fékezőnyomaték precízen és pontosan, túlfutás nélkül állítja meg az objektívet, amint az a megfelelő fókusztávolsághoz ér. Az erős processzor és a továbbfejlesztett AF algoritmus az elődjénél lényegesen gyorsabbá teszik az autofókuszálási folyamatot.
Egy rögzítő-gyűrű gondoskodik arról, hogy szükség esetén az objektív széles látószögű állásban maradjon. Ez biztosítja, hogy az optikát a lehető legkisebb formájában lehet szállítani vagy tárolni, valamint megóvja az objektívet azoktól a sérülésektől, amiket akkor szerezhetne, amikor például nyakban hordva kiterjedése miatt akadályokba ütközne.

Tetszetős életlen háttér
Az EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM elektromagnetikus rekeszt (EMD) használ, kör alakú blendével. Így tetszetős hátterek készíthetők, még akkor is, amikor a fotós nyitott blendénél kiemeli a témát és életlenül hagyja a hátteret.

Képminőség
A lencsetagok formájának kialakításával és a Super Spectra bevonat optimális alkalmazásával a Canon mérnökei sikeresen csökkentették a becsillanás vagy a szellemkép kialakulásának esélyét – ezek a jelenségek az érzékelőről visszatükröződő kép miatt gyakoribbak a digitális fényképezőgépek esetében. A megnövelt fényelnyelésű borítás csökkenti a lencsetagok becsillanásának mértékét, így torzítatlan, természetes színű képek készülhetnek.

Az objektív fókusztávolsága az EOS 20D és EOS 350D vázakra rögzítve, 35mm-es filmes rendszerre átszámítva 112-480mm-nek felel meg.

Az EOS rendszer
Az EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM távolságmérő funkciója kompatibilis az újabb gépek, mint például az EOS-1D Mark II N és az EOS 5D E-TTL II vakurendszerével. Amikor a Canon EX Speedlite vakuegységeivel használják, az objektív átküldi a távolságra vonatkozó információkat a vaku-algoritmusnak, szemmel látható javulást eredményezve a vakus távolságmérés terén. Az EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM tartozékai az ET-65B lencsesapka és az LP1222 objektívtartó. A lencsék kizárólag ólommentes üvegből készülnek.

Az EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM októbertől vásárolható meg a hazai szaküzletekben.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd