Connect with us

Hirdetés

technokrata

Linux 48 – IBM Szoftver Programozói Bajnokság 2005

Laptop

Linux 48 – IBM Szoftver Programozói Bajnokság 2005

Az IBM Magyarország idén is meghirdette 48 órás programozói bajnokságát a felsőoktatási intézmények diákjai számára. A kétnapos bajnokság 2005. május 6-án 14 órától 2005. május 8-án 14 óráig tart, helyszíne az ELTE Informatikai Kara.

A versenyen a diákok 2 korcsoportban, 3 fős csapatok nevezésével indulhatnak. Az első korcsoportba azok tartoznak, akik az adott évben egyetemi vagy főiskolai első diplomás képzésben vesznek részt és legfeljebb harmadévesek. A második kategóriába tartoznak, akik felsőfokú képzésben vesznek részt, nem tartoznak az első korcsoportba, és nem vesznek részt tudományos képzésben.

A versenyen a kitűzött programozási feladatot Red Hat Linux operációs rendszeren, a modellezést IBM Rational Application Developer for WebSphere segítségével, az adatbázis kezelést IBM DB2 UDB szoftveren, a fejlesztést pedig Java, Eclipse, vagy IBM Rational/WebSphere környezetben kell elvégezni. A futtatási környezet IBM WebSphere Application Server. Az elkészült munkák elbírásánál előnyben részesülnek az IBM Rational/WebSphere fejlesztési környezetet alkalmazó versenyzők.

A versenyre az idén tizenegy háromfős csapat jelentkezett a következő intézményekből: az egri Eszterházy Károly Főiskola; ELTE; Veszprémi Egyetem – Nagykanizsa kihelyezett tagozat; Veszprémi Egyetem; Pécsi Tudományegyetem; valamint öt csapattal neveztek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem különböző karainak hallgatói.

A verseny szabályai szerint a versenyzők nem használhatnak mobiltelefont, vagy egyéb kommunikációs eszközt. Az interneten csak az előre bejelentkezett szakértőket és meghatározott weboldalakat lehet majd elérni. A verseny ideje alatt nem hagyhatják el a helyszínt a versenyzők, akik saját gépet nem hozhatnak, viszont használhatnak a megadott fejlesztési környezetre telepíthető szoftvereket, dokumentációkat, előre elkészített komponenseket.

Az értékelési szempontok között szerepel a kitűzött feladat készültségi szintje, funkcionális megoldásai, a felhasználóbarát kialakítás, több nyelvű megvalósítás támogatása, dokumentáltság, és az IBM eszközök alkalmazása.

A 48 órás programozási bajnokság összdíjazása meghaladja a 2 millió forintot. Az első, második és harmadik helyezett csapat értékes tárgyjutalmakat kap a helyezésüknek megfelelő nagyságrendben, valamint a nyertes csapatok megkapják mindkét korosztályban a vándorkupát, amelyeket tavaly az I. korcsoportban a Nagykanizsa csapatához, a II. korcsoportban a BME csapatához került. A győztes csapatok résztvevői szponzorált bizonyítási lehetőséget, illetve azt követően opcionálisan állásajánlatot kaphatnak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés