Connect with us

Hirdetés

technokrata

Logitech VideoCall: hang- és képélmény a barátok és a családtagok számára

Laptop

Logitech VideoCall: hang- és képélmény a barátok és a családtagok számára

Az új szolgáltatás 30 napig díjtalanul kipróbálható.

A Logitech bejelentette, hogy már kereskedelmi forgalomban is kapható a szélessávú Logitech VideoCall. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy a barátok és a családtagok teljes értékű kép- és hangélménnyel kiegészítve kommunikáljanak a Világhálón. Ehhez nincs szükség másra, csak egy webkamerára, egy szélessávú Internet-kapcsolatra, illetve a Logitech szélessávra kifejlesztett VideoCall szoftverére és szolgáltatására. Így az emberek nemcsak beszélgethetnek, hanem láthatják is egymást és képeket is küldhetnek egymásnak. A Logitech QuickCam webkamera felhasználói most 30 napig ingyen tesztelhetik az új szolgáltatást.

A Logitech háttértechnológia, amely a szélessávú Logitech VideoCall szolgáltatást is támogatja, szinkronizálja az audio- és a videoélményt, optimalizálja a videó minőségét és a képfrissítést, valamint segít létrehozni a kapcsolatot a tűzfalakon és a Network Address Translation (NAT) szűrőjén keresztül is. A vállalat azt reméli, hogy a webkamerák továbbra is nagyon népszerűek maradnak az olyan szövegalapú instant messaging alkalmazások segítségével, mint az MSN Messenger, az AOL Instant Messenger (AIM) és a Yahoo! Instant Messenger. Ugyanakkor azon felhasználók számának növekedésével is számolni lehet, akik színvonalas, összetett videó- és hangélményre vágynak, és ezt az igényt elégíti ki a szélessávú Logitech VideoCall.

A Logitech úgy fejlesztette ki szélessávon működő VideoCall szolgáltatását, hogy optimálisan együtt lehessen használni a cég QuickCam webkameráival. Ez az eszköz 320×240 pixeles felbontásban képes videókat küldeni és fogadni, akár másodpercenként 15-20 képkockát is. Telepítő-varázsló segíti a felhasználót az audió- és videó-összetevők telepítésében. Ennek megtörténte után azonnal látható, kik vannak online üzemmódban, és a kapcsolatteremtéshez csak rá kell kattintani a névre. Az elegáns interfész része egy kapcsolati lista, amely hasonló az „instant messaging” programoknál látható listához. Az alkalmazás lehetővé teszi képek, vagy akár a PowerPoint bemutatók küldését és fogadását is társalgás közben. A Logitech a VideoCall használatához fejhallgató használatát javasolja, mert így elkerülhető a visszhang kialakulása a hangszórók és a mikrofon között. A szélessávú Logitech VideoCall „B-verziója” már 2004. márciusa óta kapható.

A szélessávú Logitech VideoCall 19 országban kapható, összesen 14 nyelven. Az Egyesült Államokban havi 6,95 dollárba kerül. Hat vagy tizenkét hónapos szolgáltatás is igényelhető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés