Connect with us

technokrata

Logitech VideoCall: hang- és képélmény a barátok és a családtagok számára

Laptop

Logitech VideoCall: hang- és képélmény a barátok és a családtagok számára

Az új szolgáltatás 30 napig díjtalanul kipróbálható.

A Logitech bejelentette, hogy már kereskedelmi forgalomban is kapható a szélessávú Logitech VideoCall. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy a barátok és a családtagok teljes értékű kép- és hangélménnyel kiegészítve kommunikáljanak a Világhálón. Ehhez nincs szükség másra, csak egy webkamerára, egy szélessávú Internet-kapcsolatra, illetve a Logitech szélessávra kifejlesztett VideoCall szoftverére és szolgáltatására. Így az emberek nemcsak beszélgethetnek, hanem láthatják is egymást és képeket is küldhetnek egymásnak. A Logitech QuickCam webkamera felhasználói most 30 napig ingyen tesztelhetik az új szolgáltatást.

A Logitech háttértechnológia, amely a szélessávú Logitech VideoCall szolgáltatást is támogatja, szinkronizálja az audio- és a videoélményt, optimalizálja a videó minőségét és a képfrissítést, valamint segít létrehozni a kapcsolatot a tűzfalakon és a Network Address Translation (NAT) szűrőjén keresztül is. A vállalat azt reméli, hogy a webkamerák továbbra is nagyon népszerűek maradnak az olyan szövegalapú instant messaging alkalmazások segítségével, mint az MSN Messenger, az AOL Instant Messenger (AIM) és a Yahoo! Instant Messenger. Ugyanakkor azon felhasználók számának növekedésével is számolni lehet, akik színvonalas, összetett videó- és hangélményre vágynak, és ezt az igényt elégíti ki a szélessávú Logitech VideoCall.

A Logitech úgy fejlesztette ki szélessávon működő VideoCall szolgáltatását, hogy optimálisan együtt lehessen használni a cég QuickCam webkameráival. Ez az eszköz 320×240 pixeles felbontásban képes videókat küldeni és fogadni, akár másodpercenként 15-20 képkockát is. Telepítő-varázsló segíti a felhasználót az audió- és videó-összetevők telepítésében. Ennek megtörténte után azonnal látható, kik vannak online üzemmódban, és a kapcsolatteremtéshez csak rá kell kattintani a névre. Az elegáns interfész része egy kapcsolati lista, amely hasonló az „instant messaging” programoknál látható listához. Az alkalmazás lehetővé teszi képek, vagy akár a PowerPoint bemutatók küldését és fogadását is társalgás közben. A Logitech a VideoCall használatához fejhallgató használatát javasolja, mert így elkerülhető a visszhang kialakulása a hangszórók és a mikrofon között. A szélessávú Logitech VideoCall „B-verziója” már 2004. márciusa óta kapható.

A szélessávú Logitech VideoCall 19 országban kapható, összesen 14 nyelven. Az Egyesült Államokban havi 6,95 dollárba kerül. Hat vagy tizenkét hónapos szolgáltatás is igényelhető.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom