Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: Jyrki Jalasto lesz a létrejövő Komáromi Ipari Falu igazgatója

Laptop

Nokia: Jyrki Jalasto lesz a létrejövő Komáromi Ipari Falu igazgatója

Jyrki Jalasto urat nevezték ki a Komáromi Ipari Falu igazgatójának. A Nokia Komárom Kft. irányítását 2004. július elsejétől Timo Kahelin úr vette át.

A Komáromi Ipari Falu létrehozása a Nokia és partnerei közötti kapcsolatok egyre szorosabbra válásának természetes következménye. A Komáromi Ipari Park területén létrejövő kezdeményezés célja, hogy biztosítsa az ipari park átfogó infrastruktúrájának megteremtését, és a jövőben is támaszkodjon a komáromi városi hatóságokkal és a magyar kormányzattal kialakított jó viszonyra.

Július elseje óta Timo Kahelin a Nokia komáromi gyárának ügyvezető igazgatója. Kahelin úr széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik a gyárirányítás területén: az elmúlt négy év során a Nokia gyárak folyamatainak fejlesztéséért felelt, ezt megelőzően pedig 20 éven át számítástechnika területén dolgozott, többek között a Fujitsu Computers finnországi gyárának igazgatójaként.

„A Nokia komáromi gyárának továbbfejlesztése igen érdekes és egyszersmind nagy kihívást tartogató lehetőség számomra. Eddig is nagyon pozitív tapasztalatokat szereztem a komáromi csapattal való közös munka, a jelenlegi gyár bővítése során.”– mondta Kahelin úr.

Jyrki Jalasto 1998 óta vezette a Nokia komáromi gyárát. Az 1999-es alapkőletétel óta eltelt 5 év alatt a „Jövő Gyára” egy főről, ma több mint 2.000 főt foglalkoztató üzemmé bővült.

„Nagy szerencsének tartom, hogy tanúja és aktív részese lehettem komáromi gyárunk létrehozásának, növekedésének és fejlődésének. Nagy öröm volt számomra kollégáimmal dolgozni, és most, hogy új kihívások elé nézek, változatlanul számítok támogatásukra.” – mondta Jalasto úr, aki továbbra is Magyarországon marad.

* * *

A Nokia 1998-ban döntött a körülbelül 100 millió euró értékű magyarországi zöldmezős beruházásról. A gyár rekordidő alatt épült fel: csupán 8 hónap telt el az 1999. áprilisi alapkőletételtől az első telefon 1999. decemberi legyártásáig. 2004. januárjában a Nokia bejelentette, hogy megnöveli komáromi gyárának területét és termelőkapacitását. A bővítés már elkezdődött, az új gyártósorokon készült első mobiltelefonok várhatóan 2004 őszén kerülnek a piacra. A bővítés értéke meghaladja az 50 millió eurót, a gyár jelenleg több mint 2.000 dolgozót foglalkoztat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés