Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már testőrök óvják az SCO vezetőinek testi épségét

Laptop

Már testőrök óvják az SCO vezetőinek testi épségét

Többször is halálosan megfenyegették az SCO vezetését, az általa kirobbantott Linux szabadalmi vita kapcsán; így a cég irányítóit már testőrök védik.

Ki hitte volna, hogy idáig fajul a vita, melyet még az SCO kezdett tavasszal? Akkor az IBM-et egymilliárd dollárra beperelő amerikai szoftverfejlesztő cég azt rótta fel a Kék Óriásnak, hogy jogtalanul osztott meg bizonyos technológiákat a linuxos világ számára. A világ először megdöbbent az SCO állításán és követelésein, sokan azt hitték, hogy úgysincs esélye a vállalatnak terve kivitelezéséhez.

A cég vezetése azonban másként gondolta, s egyre keményebben igyekezett megvédeni a maga igazát: a kódrészletek bemutatásával ugyan nem győzte meg a kétkedőket, ám azután megfenyegette az egyéni felhasználókat is, hogy jogi eljárásokat akaszt a nyakukba a Linux jogsértő használata miatt. Ezt követően az USA 1500 legnagyobb vállalatának kipostázta a figyelmeztetést, illetve alkut ajánlott fel a kérdés rendezésére. Mindeközben irreálisan magas árat szabott meg az asztali és a szerverkörnyezetben futó operációs rendszerekre is.

Nem csoda, hogy feltörtek az indulatok a linuxosok táborából is. Az SCO reputációja zuhanásba kezdett a nagyközönség előtt; még az is előfordult, hogy feltörték a vállalat webhelyét. Egészen az elmúlt napokig azonban nem volt arra példa, hogy életveszélyesen megfenyegették volna a cég vezetését. Darl McBride-ot és Chris Sontagot pár napja a fent említett okokból már testőrök kísérik szinte mindenhova, az életüket megvédendő.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés