Connect with us

Hirdetés

technokrata

SuSE Linux a nukleáris kutatásban

Laptop

SuSE Linux a nukleáris kutatásban

Az amerikai energiaügyi hivatal új, Red Storm nevű, masszív párhuzamos folyamatokat futtató (MPP) szuperszámítógép kulcsfontosságú feladataihoz a SuSE Linuxot választotta.

A Red Storm szuperszámítógép, mely Kaliforniában a Sandia National Laboratories-nél kerül elhelyezésre, Amerika leggyorsabb szuperszámítógépe lesz. A ˝vörös vihar˝ beüzemelését 2004 végére tervezik és az Advanced Micro Devices Opteron processzorok HyperTransport technológiájával készül el a Red Storm széles sávszélességét és belső kapcsoló-architektúráját kombinálva. A Sandia National Laboratories Red Storm szuperszámítógépét az amerikai nukleáris felhalmozások monitorozásához és más feladatokhoz használják majd.

Linux stabilitás és biztonság a 64-bites architektúra teljesítményének előnyével

A SuSE és a Cray közös megegyezése fejlesztési támogatást is tartalmaz a SuSE részéről. ˝Örülünk, hogy ebben a döntő kezdeményezésben együtt dolgozhatunk a Cray céggel, a csúcsteljesítményű számítástechnikai piac egyik kulcsszereplőjével,˝ jelentette ki Holger Dyroff, a SuSE Linux amerikai vezetője. ˝Az energiaügyi hivatal döntése, hogy az új MPP szuperszámítógéphez a SuSE-t preferálják, bizonyítja az AMD Opteron platformú SuSE Linux Enterprise Server skálázhatóságát és teljesítményét.˝

A SuSE Linux Enterprise Server for AMD64 egy optimalizált rendszermagot tartalmaz, mely magas rendelkezésre állású megoldásokat és a tárolórendszerrel történő csúcsteljesítményű interakciót tesz lehetővé a SAN-nál, az aszinkron I/O és a többutas memóriaelérés segítségével.

˝A SuSE Linux Enterprise Server for AMD64 terméket azért választottuk, mert egy erőteljes architektúrával kombinálja az innovatív Linux technológiát a csúcsteljesítményű számítástechnikához,˝ magyarázza Wayne Kugel, a Red Storm kezdeményezés vezetője. ˝A SuSE Linux Enterprise Server egy erős operációs rendszer nagy számításigényű számítástechnikai feladatok megoldásához. Izgatottan várjuk a projekten belüli együttműködést.˝



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés